Překvapivá zpráva. Jeden ze strůjců dominance Mercedesu u týmu končí

Cowell, Andy | foto: Daimler AG

Šéf motorového oddělení stáje Mercedes končí. Andy Cowell se rozhodl hledat nové životní výzvy. Stříbrné šípy tak přicházejí o jednu ze svých klíčových postav, jeho roli převezme čtveřice současných zaměstanců.

Tak tohle je hodně překvapivá zpráva. Šéf motorového oddělení Mercedesu Andy Cowell, ve své funkci končí. Oznámily to Stříbrné šípy prostřednictvím tiskové zprávy. Pro mistrovskou stáj je to velká ztráta, neboť právě Cowell byl jedním z hlavních architektů jejich úspěchů.

Stál u zrodu šestiválcové pohonné jednotky, která zejména během let 2014 a 2015 deklasovala konkurenci. A i v momentě, kdy se ostatní výrobci dotáhli, disponoval motor Mercedesu dostatečnou sílou i spolehlivostí.

Andy Cowell s pohonnou jednotkou Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Dalších pokroků už ale bude muset dosáhnout bez Cowella. Ten svůj úmysl tým opustit dal najevo už na začátku kalendářního roku 2020. Od té doby je na nucené dovolené, přičemž právě teď byl oficiálně oznámen jeho odchod. 

Cowellovy úkoly budou rozděleny mezi další inženýry - Hywela Thomasa (generální ředitel), Adama Allsoppa (ředitel pohonného ústrojí), Richarda Stevense (provozní ředitel) a Ronalda Ballhause (finanční a IT ředitel). Nová struktura oddělení vejde v platnost k 1. červenci. Kam povedou další kroky uznávaného odborníka, zatím není jasné.

Bylo to krásných 16 let práce pro Mercedes. Teď cítím, že nastal čas, abych začal hledat novou inženýrskou výzvu. Děkuji za všechny zážitky a vítězství, které jsme společně prožili, zároveň děkuji celé společnosti za důvěru, kterou mi dala," loučí se Cowell. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy