Mercedes bude před prvním závodem testovat v Silverstone, sveze se Bottas i Hamilton

Lewis Hamilton během předsezonních testů v Barceloně | foto: Mercedes AMG F1 Team

Mercedes před první velkou cenou sezóny 2020 zamíří k dvoudennímu testu do britského Silverstone, kde se do tempa po delší přestávce dostanou oba jeho závodní piloti: Valtteri Bottas i Lewis Hamilton, jimž během pandemie Covid-19 chyběla praxe.

Formule 1 podobně jako ostatní sporty tři měsíce stála, první závod je naplánován na 5. července v Rakousku. Piloti si stěžují, že během té doby vyšli z cviku, proto mistrovská stáj pro své jezdce přichystala test s dva roky starým monopostem.

"Valtteri bude jezdit v úterý a Lewis ve středu s Mercedesem W09 z roku 2018 v rámci dvoudenního testu, během kterého si tým procvičí protokoly před tím, než se příští měsíc vrátí v Rakousku k závodění," potvrzuje Mercedes.

Pravidla neumožňují jízdy s aktuálními monoposty kromě dvou filmovacích dní omezených pod dozorem FIA pouze na 100 km na nezávodních pneumatikách, dva roky staré auto je však v pořádku.

S takovou technikou není ujetá vzdálenost nikterak limitována, i v tomto případě ale musí jít o "pouze o pneumatiky vyrobené zvlášť pro tento účel."

Mercedes také musí podle regulí obeznámit Mezinárodní automobilovou federací (FIA) o tom, s jakými vozy bude testovat, kdo usedne za volant, co bude povahou testu, jak dlouho potrvá a jaký tím sleduje účel.

Pro Hamiltona a Bottase to bude příští týden cenná příležitost, jak oprášit své umění, praxi získají mechanici i inženýři týmu. Piloti po takovém testu touží, Lando Norris z McLarenu k tomu například tento týden využil monopost Formule 3.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy