Markovi Ricciardo chybí. Co z jeho povahy nejvíce postrádá?

Ricciardo, Daniel | foto: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo skončil svou pouť u Red Bullu na konci sezony 2018. Nyní odborný poradce rakouské stáje Helmut Marko přiznává, že usměvavý Australan jeho týmu chybí.

Daniel Ricciardo byl naprostou většinu svojí kariéry ve Formuli 1 spjatý s Red Bullem. Však také patřil do jeho juniorského programu, takže když si odmyslíme krátkou štaci u HRT, tak reprezentoval především Toro Rosso a později Red Bull.

Právě u Rudých býků se Ricciardo postupem času vyprofiloval v jednoho z top pilotů současného startovního pole. Jenže na konci sezony 2018 se vzájemné cesty usměvavého Australana a rakouského týmu rozešly. Třicetiletý rodák z Perthu totiž zamířil do konkurenčního Renaultu, který chce právě na něm postavit základy potřebné k tomu, aby se v dohledné době vrátil zpět na vrchol.

Odborný poradce Red Bullu Helmut Marko toho času prohlašoval, že Australanův odchod souvisí s Maxem Verstappenem. Ricciardo se prý bál přímé konfrontace s mladým Holanďanem, a proto změnil působiště. Marko pak jedním dechem dodával, že Ricciardo v týmu chybět nebude.

Stále usměvavý Daniel Ricciardo při pátečním deštivém tréninku na Monze | foto: Red Bull Content Pool

Dnes však tvrdí něco jiného… „Daniel je jedním z nejlepších jezdců. Dokáže navíc bravurně stahovat ztrátu, když je to potřeba. Navíc v týmu chybí jeho humor. Máme tu dobrou atmosféru, ale od chvíle, kdy od nás odešel, už není tak humorná,“ naráží Marko na proslulou Ricciardovu povahu, která je známá svým vtipem a umem rozesmát.

Australana nahradil v kokpitu rakouské stáje Pierre Gasly, ten se ale neosvědčil, což vyústilo v jeho brzký konec a přeřazení zpět do Toro Rosso. Do prvního týmu byl povolán Alex Albon, jemuž Marko s ohledem na budoucnost věří.

„Alex si počíná velmi dobře, bodoval v každém závodě, tedy až na Brazílii, kde ho sestřelil Hamilton. Nepostrádá sebereflexi, ví, jak má pracovat, aby se ještě zlepšil. Stejně tak ví, kde má slabiny. Vzhledem k tomu, že letošní vůz ani netestoval, tak si opravdu vedl velmi dobře. Věřím, že bude mít dobrou sezonu,“ uzavírá Marko.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy