Vettel o sobě nepochybuje. "Můžu porazit kohokoliv," říká

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Sebastian Vettel se vrací k sezoně 2014, ve které u Red Bullu prohrál s Danielem Ricciardem. Uznává, že Australan předváděl tehdy dobré výkony, připomíná však, že ne všechno šlo tak, jak jak mělo jít

Čtyřnásobný mistr světa Sebastian Vettel letos v interním týmovém souboji prohrál s Charlesem Leclercem. Za celou dobu jeho kariéry to bylo teprve podruhé, kdy ve Formuli 1 nestačil na svého týmového parťáka. Poprvé k tomu došlo roku 2014. Tehdy Vettela překonal novic u Red Bullu Daniel Ricciardo. Němec poté zamířil k Ferrari.

Tam ho čekaly čtyři poměrně bezstarostné roky vedle Kimiho Raikkonena. Fin už tempu svého kolegy většinou nestačil, a tak se defacto smířil s rolí týmové dvojky, což se změnilo před tímto ročníkem. Icemana nahradil mladý Charles Leclerc, čímž se pro Sebastiana Vettela, jak se později ukázalo, začal opakovat scénář z roku 2014. Monačan nakonec zkušeného Němce zdolal, tím tak otřásl jeho pozicí v italské stáji.

Bývalý Sebastianův kolega z Red Bullu Mark Webber si myslí, že Vettel má problémy s vlastní sebedůvěrou, pokud se po jeho boku objeví silný týmový kolega. S tím však Seb zásadně nesouhlasí. „Nevidím to tak. Rozumím, že lidé vidí, že jsem na papíře v roce 2014 prohrál. Je to spravedlivé, protože statistiky hovoří ve prospěch Daniela, ale vzpomínám si, že ten rok nešlo vše, tak jak mělo.“ Hlásí Němec.

Mým cílem v tomhle roce nebylo dostávat se na pódia. Mým cílem bylo vyhrávat závody. Možná se v tomhle náš přístup s Danielem lišil. Tenhle rok každopádně pro tým nebyl moc dobrý. Nechci tvrdit, že jsem měl smůlu. Zkrátka tam bylo několik momentů, kdy věci nevyšly, tak jak měly. Auto také nefungovalo ideálně, takže čísla mohou někdy zkreslovat realitu,“ dodává.

Do budoucna se Němec nikoho nebojí. Podle něj není ve Formuli 1 na strach místo. „Nemám problém s tím, jak se Danielovi dařilo. Zároveň se ale nikoho nebojím. V tomhle sportu se nemůžete bát, všichni chceme být ti nejlepší. To se se strachem vylučuje,“ ukončuje Vettel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 24 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy