"Leclerc s Vettelem si užívají harmonický vztah. Vědí, že jejich kolize je nepřijatelná," ujišťuje šéf Ferrari

Sebastian Vettel a Charles Leclerc v Brazílii | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari si v uplynulých dnech pozvalo své jezdce do Maranella, kde s nimi řešilo jejich brazilskou kolizi. Podle šéfa týmu Mattii Binotta si uvědomují, že to, co udělali, není přijatelné.

Piloti rudé stáje se během Velké ceny Brazílie srazili na rovince, kde se Vettel začal najednou přesouvat směrem k Leclercovi, až způsobil vzájemný kontakt. Došlo tím k velkému poškození obou vozů, které nemohly dojet do cíle. Komisaři nikoho z nich netrestali, protože podle nich byli vinní oba.

Binotto po závodě nechtěl nikoho veřejně obvinit, srážku nicméně označil za "hloupou" s tím, že si jí v továrně do detailů rozeberou. Před závodem v Abú Zabí uvedl, že si při vzájemných rozhovorech vyčistili vzduch: "Udělali jsme to v neděli po závodě i v následujících dnech během týdne."

"Společně jsme to prodiskutovali, všichni tři společně i individuálně. Podle mě chápou, že to, co se přihodilo, není přijatelné. A víme, jak se s tím vypořádat a jít dál," pokračuje šéf Ferrari, které v šampionátu skončí opět druhé za Mercedesem.

Zdůraznil také, že piloti mají mezi sebou lepší vztah, než se spekuluje a spekulovalo například po kvalifikaci v Monze, po závodě v Singapuru, kde se Vettel dostal před svého týmového kolegu díky lepší strategii, či po Velké ceně Ruska, kde se Vettel odmítl řídit předzávodní dohodou a odmítl Leclercovi odevzdat svou pozici poté, co jej díky aerodynamickému stínu po startu hned předjel.

"Pravdou je, že si spolu užívají zábavu a dobrý, harmonický vztah, který je možná hodně odlišný od toho, co můžete číst nebo si myslet. Mohli byste si myslet, že jsou na trati v konfliktu, ale tak tomu není," tvrdí Binotto, byť z radiokomunikace z průběhu závodů to moc nepodporují.

Mezi piloty Ferrari je údajně vše v naprostém pořádku, užívají si vzájemnou zábavu a harmonický vztah | foto: Scuderia Ferrari

"Například si vzpomínám, že po kontroverzi v Rusku jsme my tři byli v restauraci v Japonsku a užívali jsme si vzájemné zábavy. Dokonce jeden druhému vzali telefon, aby se podívali, jaké v něm mají fotky. Je to vždy legrace a je to příjemné, že si užívají vzájemné společnosti," přesvědčuje šéf Ferrari.

Oba jsou podle něj "dobrými týmovými hráči... Myslím, že týmový duch je velmi důležitý, abychom všichni zajistili posílení a podávaní těch nejlepších výkonů. Opravdu si myslím, že jsme týmového ducha po celý rok zlepšovali a že z něj příští příští rok budeme mít užitek," dodává Binotto.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 39 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy