Pirelli vybralo směsi pro rok 2020, pomohly mu 3 týmy: Ferrari, Red Bull a Mercedes + VIDEO

Sebastian Vettel při posledním vývojovém testu 13" pneumatik pro rok 2020 | foto: Pirelli

Pirelli včera zakončilo dvoudenní testování v Barceloně, kde se s pomocí tří špičkových týmů zaměřilo na výběr směsí pro příští sezónu Formule 1.

Do Katalánska se sjelo Ferrari, Mercedes a Red Bull, aby italskému výrobci pomohli s výběrem směsí pro rok 2020. Sebastian Vettel zvládl v pondělí s rudým vozem 145 a Alexander Albon reprezentující rakouskou stáj 115 kol, zatímco v úterý Esteban Ocon se Stříbrným šípem přidal 144 kol - celkem jde o 404 kol neboli 1880,62 km za dva dny.

"Cílem testu bylo schválit poslední specifikaci 13" pneumatik pro rok 2020 dle pokynů, které týmy nedávno schválily. S třemi týmy jsme toho za dva dny ujeli hodně, což nám umožnilo nasbírat data, jež jsme chtěli. Díky tomu jsme nyní v pozici, abychom nominovali specifikace pro rok 2020," sděluje šéf Pirelli Mario Isola.

Šlo o poslední vývojový test 13" pneumatik v F1, týmy dostanou k vyzkoušení finální specifikace pro příští sezónu v posezónním testu v prosinci v Abú Zabí. Pirelli se kromě toho v Barceloně soustředilo i na test 18" pneumatik pro šampionát Formule 2, kde na ně přejdou o rok dříve než v F1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy