Potvrzeno. McLaren od roku 2021 s novými motory. Ke komu přestoupil?

McLaren | foto: McLaren

McLaren mění motory Renault za Mercedes. Co vedlo tradiční anglický tým ke změně?

Šuškalo se o tom už delší dobu. Nyní je to oficiálně potvrzené. McLaren bude od sezony 2021 používat motory Mercedes. Oba subjekty přitom už spolupracovaly, a to mezi lety 1995 až 2014. Během tohoto partnerství také získaly mistrovské tituly. Konkrétně v letech 1998, 1999 a 2008. Jedná se tak pro oba návrat do známého prostředí řeklo by se. Anglická stáj přestoupila po konci ročníku 2014 k Hondě, ale na dávné úspěchy s japonskou automobilkou navázat nedokázala. Před letošní sezonou tak ve Wokingu sáhli ke změně pohonného agregátu, když výrobek od Hondy nahradil ten od Renaultu. Šlo však spíše o přechodné řešení, což McLaren prohlašoval již od začátku, to se teď potvrdilo.

Tahle dohoda je důležitou součástí našeho dlouhodobého plánu k návratu na čelo. Mercedes je laťkou, a to jak z pohledu týmu, tak i z pohledu pohonné jednotky. Je pro nás tak důležité vytvořit do budoucna partnerství s touto společností. Jde o důležitou zprávu pro naše investory, partnery i fanoušky. Jsme odhodláni vrátit McLaren zpět na čelo,“ nechal se slyšet Zak Brown.

Jsme velmi rádi, že McLaren opět přivítáme v naší rodině Mercedes i když mají obě značky společnou historii, nová dohoda je pouze o pohledu do budoucnosti,“ řekl šéf Mercedesu Toto Wolff.

Svou spokojenost dal najevo rovněž vedoucí motorového oddělení Mercedesu Andy Cowell. Ten je rád, že jeho tým bude moci dodávat motory dalšímu zákazníkovi. Obzvlášť s tak pestrou a úspěšnou historií.

Udělal McLaren podle vás dobře?

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 64 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy