"Extrémně konkurenceschopný motor, růžová budoucnost." Williams zůstává u Mercedesu až do roku 2025

Motor Mercedes za zády Williamsu FW42 | foto: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Williams s Mercedesem dnes potvrdili prodloužení vzájemné spolupráce v oblasti pohonných jednotek.

Williams zahájil své partnerství s Mercedesem na počátku hybridní éry v sezóně 2014. Nyní podepsal další pětiletou smlouvu, která zahrnuje období od roku 2021 do 2025. Na rozdíl od Racing Pointu si ale i nadále hodlá vyrábět své vlastní převodovky.

"V uplynulých šesti letech jsme si s Mercedesem užívali báječného partnerství. Původně šlo o dohodu na 7 let, proto jsme potěšeni tím, že s nimi budeme od roku 2021 pokračovat dalších pět let," potvrzuje Claire Williamsová, šéfka britské soukromé stáje.

"Mercedes je jedním z nejúspěšnějších dodavatelů motorů ve sportu a věříme, že i následujících letech budou mít extrémně konkurenceschopný motorový balík. Během společné období jsou skutečným přítelem týmu a my se v budoucnu těšíme na další spolupráci s nimi," pokračuje dcera zakladatele Franka Williamse.

George Russell před týmovým kolegou Robertem Kubicou v závodě v Belgii | foto: Williams F1 Team

Šéf vývoje motorů Mercedes Andy Cowell k tomu říká: "Budování dlouholetých partnerství jsou pilířem našeho přístupu k hybridní éře ve Formuli 1. Williams je příkladným partnerem od počátku naší spolupráce před sezónou 2014 a my jsme za tu dobu zažili několik skvělých okamžiků. Vybudovali jsme si s týmem z Grove silné lidské a technické vztahy a moc se těšíme na jejich budování i v následujících letech."

A šéf Mercedesu Toto Wolff uvádí: "Williams patří mezi ikonické značky v F1 a my u Mercedesu jsme hrdí na to, že je můžeme počítat do své sportovní rodiny."

"V poslední době procházejí určitým náročným obdobím, to ale slouží jako ukázka jejich nezlomnosti a síly charakteru ve svém boji zpět tam, kam na startovním roštu patří. Jsem si jistý tím, že vyhlídka je pro nezávislé týmy za finanční regulace zavedené od roku 2021 růžová a nás těší, že v partnerství s Williamsem v této nové éře našeho sportu pokračujeme," dodává Wolff.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 74 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy