Hledání Haasu pokračuje. S jakým vozem nastoupí piloti ve Spa?

Günther Steiner v Rakousku | foto: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Haas se stále snaží pochopit své letošní trable. Šéf amerického týmu objasňuje, kterou specifikaci vozu nasadí v Belgii.

Haasu se letos zatím příliš nedaří. Tým se trápí s pochopením svého vozu, což vyústilo v dosti netypický krok. Oba piloti jezdili v průběhu ročníku s odlišným monopostem. Zatímco Romain Grosjean seděl v Silverstone, Německu a Maďarsku za volantem starší formule, která mu dle jeho slov vyhovuje více, Magnussen upřednostnil nový balík.

Nyní nás čeká klání na klasickém okruhu ve Spa a šéf týmu Günther Steiner potvrdil, že oba závodníci budou mít k dispozici stejnou specifikaci letošního auta. „Ve Spa pojedeme s vylepšeným vozem, který jsme nasadili v Německu. Pokusili jsme se ho vylepšit upravením některých částí. Oba vozy budou totožné specifikace Doufáme, že se o nich dozvíme během víkendu zase o něco více.“

Americké stáji momentálně patří v Poháru konstruktérů jen předposlední příčka, nedá se tak hovořit o povedené sezoně. Vinu na tom nese především už zmíněná nevyrovnanost výkonů letošního modelu. Steiner přiznává, že se tým začíná už z větší části soustředit na sezonu 2020.

Přesto se u Haasu nevzdávají. „Vše je možné, nicméně bude to obtížné“, odpovídá týmový šéf na otázku, zda letos ještě věří v posun vzhůru. „Náš vůz v závodech zkrátka nefunguje, nicméně uděláme vše, abychom odvedli maximum a získali nějaké dobré výsledky. Pak uvidíme, kde skončíme.“

Haas by letos mohl být aktivní také na přestupovém trhu. Spekuluje se zejména o osudu Romaina Grosjeana, jehož by údajně mohl nahradit Nico Hülkenberg.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy