První polovina sezony očima Landa Norrise

Lando Norris v kvalifikaci v Německu | foto: McLaren

Ve Formuli 1 závodí prvním rokem, přesto udělal dojem svou vyzrálostí. Jak hodnotí svoje výkony sám Lando Norris?

Jezdec McLarenu Lando Norris letos prožívá svou první sezonu ve Formuli 1. Britský talent si přitom vede velmi obstojně. Po polovině šampionátu mu patří se ziskem 24 bodů desátá pozice. S Carlosem Sainzem utváří kompaktní jezdecký tandem, který navíc dokázal McLaren vytáhnout na průběžné čtvrté místo v Poháru konstruktérů. Spokojenost, jenž s piloty panuje dokládá i fakt, že vedení stáje oběma s předstihem prodloužilo smlouvy i na další ročník.

Jak vidí své dosavadní výkony Lando Norris? „Podle mě jsem neudělal žádné vážné chyby. Nerozbil jsem vůz, nenarazil do nikoho, nic v tom smyslu. Vždy když bylo potřeba, byl jsem tam, kde jsem být měl. Takže z tohoto pohledu jsem se svými výkony spokojen,“ praví mladík ve službách anglické stáje.

Když to vezmu od začátku sezony. V Austrálii jsem neukázal vše, co umím. V Bahrajnu jsem udělal pokrok, a nakonec z toho byl dobrý výsledek. Nicméně stále jsou věci, kde se musím zlepšit. Existují oblasti, ve kterých je Carlos velmi silný a já v nich naopak musím přidat.“

Řeč přišla rovněž na aspekty, které jsou v současné F1 alfou a omegou úspěchu. Jako například správné využívání pneumatik a energie, šetření paliva a věci, které se zmíněným souvisí. Podle Landa jsou tohle oblasti, na které vás juniorské šampionáty příliš nepřipraví. I v tomto vidí prostor pro zlepšení.

Lando Norris v závodě v Maďarsku | foto: McLaren

McLaren je každopádně na nejlepší cestě k zisku čtvrtého místa v Poháru konstruktérů. Na páté Toro Rosso činí jeho náskok pohodlných 39 bodů. V týmu už navíc přemýšlí nad další sezonou. Vývoj monopostu pro ročník 2020 započal výrazně dřív, než bývalo zvykem. Právě od tohoto kroku si ve Wokingu slibují další pokrok a přiblížení se top týmům.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy