Bude muset Leclerc změnit svůj jezdecký styl?

Charles Leclerc v tréninku v Maďarsku | foto: Scuderia Ferrari

Pilot Ferrari Charles Leclerc exceluje během posledních Grand Prix zejména v kvalifikacích. Naopak v závodech se trochu trápí. Možná za to může jeho jezdecký styl.

Šampionát Formule 1 má za sebou svou první letošní polovinu. To je vždycky čas pro určitá bilancování. Nejinak je tomu v případě monackého pilota Ferrari Charlesa Leclerca. Mladý jezdec letos krouží v barvách stáje z Maranella svou první sezonu. Aktuálně posbíral hned několik umístění na stupních vítězů, avšak na své první vítězství stále čeká. Nejblíže mu byl v Bahrajnu a Rakousku, přesto mu nejvyšší stupínek stále ještě uniká.

Leclerc se velmi solidně prezentuje zejména v kvalifikacích, kde svého zkušenějšího týmového kolegu porazil už pětkrát za sebou. Naproti tomu během závodů se monacký mladík trochu trápí, čehož si je sám vědom.

Během prvního stintu jsme se dostali poměrně brzo ke konci životnosti pneumatik, také na konci druhého stintu jsem měl s pneumatikami problémy. Takže je určitě něco, co dělá Seb v tomto ohledu lépe,“ vrací se Leclerc k poslednímu závodu před letní přestávkou.

Během posledních závodů jsem měl větší problémy s degradací pneumatik než Seb, Musím tomu porozumět. Je dost možné, že jezdím až příliš agresivně. Rozhodně je třeba, abych to pro další závody zlepšil. Během posledních závodů jsme se dobře kvalifikovali, ale na jejich konci jsem musel docela bojovat (s pneumatikami). Je třeba tomu porozumět, abych věděl, jak můžu zlepšit svůj jízdní styl. Možná jde o kompromis mezi kvalifikací a závodem, protože body se nakonec vždy rozdávají až v závodě. Ale jsem si jistý, že se poučíme,“ dodává Monačan.

Charles Leclerc a Sebastian Vettel v kvalifikaci v Německu | foto: Scuderia Ferrari

Svůj pohled na věc přidal také šéf Ferrari Mattia Binotto „Seb je vždy v závodech silný. Je si vědom, že je důležité, aby profitoval ze závodního tempa. Takže když pak přijdou nějaké chyby jako v Silverstone, není to to nejlepší. Ale jsem rád za jeho zkušenosti, díky kterým ví, jak s pneumatikami pracovat, Podle mě je to opravdu jeho silná stránka“.

Pilotům Ferrari patří v průběžné tabulce šampionátu čtvrté a páté místo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 51 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy