Renault sáhl po týmové režii, Hülkenberga tím naštval

Nico Hülkenberg s Renaultem RS19 na okruhu Gillese Villeneuva | foto: Renault Sport F1

MONTREAL - Vše zůstalo tak trochu skryto v atmosféře dobré nálady a radosti ze skvělého výsledku Renaultu. Nico Hülkenberg však odjížděl z Kanady pěkně naštvaný. Co se během závodu přihodilo?

Francouzský tým si zásluhou 6. místa Daniela Ricciarda a 7. místa jeho týmového kolegy připsal 14 bodů, což jej v šampionátu konstruktérů katapultovalo z osmé příčky na pátou za McLaren, který jich má po sedmi závodech na svém kontě jen o dva více. Obrovská radost ale měla jeden drobný šrám.

V úvodní fázi závodu (v 16. kole) zajel Hülkenberg pro čerstvé pneumatiky o osm kol později než Ricciardo. Na čerstvější směsi Ricciarda stahoval a cílem projel jen o 0,4 sekundy později než Australan. Šéf týmu Cyril Abiteboul později přiznal, že se do jejich souboje vložili.

"Daniel byl na trochu starších pneumatikách než Nico a jeho pneumatiky nebyly v tak dobrém stavu, protože také musel předjíždět několik rychlých aut. Nico by asi měl rychlost na to, aby jej předjel, ale upřímně jsme řekli: 'Potřebujeme tento výsledek,'" odhaluje Abiteboul.

Hülkenberg po Velké ceně Kanady moc nadšený nebyl | foto: Renault Sport F1

"Dělám to nerad, není to můj styl vedení týmu. Jde o něco, co nechceme dělat často. Chtěl jsem zajistit, že se tým od příštího víkendu dostane zpět do hry a že se piloti také dostanou zpět do své vlastní hry. Jenže tento víkend to bylo důležité dostat se co nejblíže stáji, která je stále čtvrtá, tedy McLarenu," obhajuje šéf Renaultu použití týmové režie v Kanadě.

Po závodě si o ní s rozzlobeným Hülkenbergem promluvil. "Je trochu naštvaný. Chápu proč," uvádí Abiteboul. Pro něj byl ale nejdůležitější co nejlepší týmový výsledek, díky kterému zdvojnásobili počet svých bodů v šampionátu a na motorové trati potvrdili, že se jim poslední vylepšení pohonné jednotky povedlo.

Honda je ze 4 výrobců motorů stále nejslabší, v nadcházejících podnicích chce zabrat a podat lepší výkony | foto: Red Bull Content Pool

Týmy s Hondou za zády na rovinkách za Renaulty a McLareny zaostávaly, což japonský technický ředitel zhodnotil slovy: "Musíme pracovat na zlepšení, abychom co nejdříve podali lepší výkon vzhledem k tomu, že se blíží naše první dva závody po sobě: Francie a Rakousko."

Ve svém domácím závodě příští týden má po úspěšném vylepšení motoru Renault představit také nový aerodynamický balík, s nímž by se chtěl stát jasně nejlepším týmem středu pole. Před svými šéfy a zaměstnanci se bude chtít během slavnostního víkendu předvést v co nejlepším světle.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 20 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy