Williams přijímá do své akademie pilotku, Chadwicková bude F1 týmu pomáhat s vývojem

Vývojová pilotka Williamsu Jamie Chadwicková | foto: Williams F1 Team

Williams dnes oznámil, že do své jízdní akademie přijal Jamie Chadwickovou, která bude zároveň plnit roli vývojového jezdce týmu.

Jednadvacetiletý pilotka v současnosti závodí v ženské sérii W, v níž minulý měsíc ovládla první závod. V roce 2015 získala titul v britské GT4, loni se ji podařilo vyhrát závod v sérii Formule 3, vyhrála letošní zimní sérii MRF. S F1 týmem vyrazí ke třem evropským velkým cenám počínaje GP Británie, kromě toho ji čeká spousta práce na simulátoru.

Williams se v prohlášení chlubí tím, že do Formule 1 přivedl celou řadu mladých talentů - například mistry světa Jensona Buttona a Nica Rosberga, dále Davida Coultharda, Nica Hülkenberga či současného jezdce mistrovského Mercedesu - Valtteriho Bottase.

"Naše jezdecká akademie má za cíli poskytnout pilotům trénink a vedení, které by jim umožnily dostat se do té nejlepší pozice pro splnění svých ambicí. Jamie se připojí k Nicholasovi Latifimu, jenže v akademii plní roli rezervního pilota," stojí v prohlášení stáje z Grove.

Bude nová vývojová pilotka kráčet ve stopách slavných odchovanců Williamsu - Jensona Buttona či Jenson Button či Nica Rosberga? | foto: Mercedes AMG F1 Team

"Pro mě je to velkou poctou přidat se k jízdní akademii Williamsu. Čas na simulátoru představuje fantastickou příležitosti, jak pomoci mému vývoji. Těším se na to, že v továrně Grove budu trávit čas, ponoříme se do týmu a pomůžu mu, kdykoliv budu moci. Být součástí jezdecké akademie je úžasnou možností a já se už nemůžu dočkat, až začnu," uvádí Chadwicková.

Šéfka týmu Claire Williamsová k tomu dodává: "Je mi potěšením potvrdit, že se Jamie Chadwicková připojila k jízdní akademii Williamsu v roli vývojového pilota. Měla jsem to potěšení přímo pozorovat Jamie v Hockenheimu, kde se dočkala vítězství v úvodním závodu série W. Kromě závazků na dráze bude Jamie pro Williams pracovat na simulátoru. Bude úzce spojena s týmem na trati i v továrně a zúčastní se marketingových aktivit."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy