Renault s novým motorem vyřešil spolehlivost i výkon, během testů v Barceloně definuje akční plán

Daniel Ricciardo v tréninku v Ázerbájdžánu | foto: Renault Sport F1

V Barceloně ve úterý a ve středu týmy F1 společně testují. Renault chce během těchto dnů sestavit akční plán pro získání rychlosti pro zbytek sezóny, která nezačala dle jeho představ.

Francouzský tým neprožívá nejlepší vstup do sezóny, po pěti závodech mu kvůli incidentům, špatné spolehlivosti, chybám při rozhodování o strategii či smůle v šampionátu konstruktérů patří až osmá příčka, zatímco jeho motorový zákazník McLaren je čtvrtý.

"Myslím, že nás na počátku sezóny dostaly potíže se spolehlivostí, což trochu narušilo dynamiku [týmu]. A upřímně, ve sportu, který zaměstnává přes 1000 lidí včetně dvou jezdců to je důležité. Způsobilo to určité škody," lituje jeho šéf Cyril Abiteboul.

Testování v Barceloně je pro ně důležité pro "vyhodnocování určitých prvků, které jsme nasadili na auto, ale také pro opětovné získání části výkonnosti, které jsme se museli vzdát kvůli spolehlivosti," vysvětluje šéf Renaultu.

Díky tomu podle něj budou moci "velmi jasně zhodnotit situaci a co je důležitější, stanovit zřetelný akční plán toho, co je třeba udělat," pokračuje Abiteboul. Jeho tým ve Španělsku nasadil vylepšený motor, který má být spolehlivější i výkonnější díky tomu, že umožňuje využívat po delší dobu agresivnější módy.

Renault s novou specifikací vylepšil spolehlivost i výkon své pohonné jednotky | foto: Renault Sport F1

"Motor je víceméně zpět tam, kde byl na počátku sezóny. Vycházeli jsme u něj ze spolehlivostních oprav nasazených s tou specifikací uplynulý víkend. Během něj šlo spíše o hledání vyvážení a zacházení s pneumatikami, s čímž se potýkalo celé pole," říká Abiteboul

"Spolehlivost tedy máme vyřešenou, pověnovali jsme se i výkonnosti motoru, ale teď musíme lépe pochopit, co musíme udělat na straně šasi, abychom přiměli pneumatiky k fungování, což nás nyní podle mě poškozuje. To tedy bude představovat krátkodobé řešení," uvádí Francouz.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy