"Pokrok v každém směru." Alonso o první jízdě s McLarenem MCL34 a možném návratu do F1

Fernando Alonso v Bahrajnu | foto: McLaren

Fernando Alonso si včera při testech v Bahrajnu poprvé vyzkoušel letošní monopost McLarenu. Jak hodnotí jeho vlastnosti a co říká na svůj případný návrat do Formule 1?

Španěl jezdil s vozem v závodní konfiguraci pro Pirelli, jež pracovalo na vývoji pneumatik pro sezónu 2020. Letos se poprvé svezl s vozem F1, protože v předsezónních testech tuto možnost dostali pouze Lando Norris s Carlosem Sainzem, kteří se včera vystřídali v druhém autě.

Alonso ihned cítil rozdíl proti loňskému roku: "Jde o pokrok v každé oblasti auta. Myslím, že má více přilnavosti, na rovinkách méně odporu a motor taky představuje velký krok vpřed," chválí letošní pohonnou jednotku Renaultu, který dle svých slov dosáhl největšího pokroku během zimy. Přesto podle zvukových analýz na Hondu ve špičkovém výkonu těsně ztrácí (do 5 koní).

"Myslím si, že celkově jako balík se auto ubírá tím správným směrem. V prvních dvou závodech jsme viděli, že je třeba stále udělat další krok, pokud chcete soupeřit s prvními třemi týmy, ale jako první krok se snad podle mě usadí jako čtvrtý nejrychlejší tým nebo jako vedoucí tým středu pole společně s Haasem. Takový je cíl. Taky jsem to tak cítil ve voze," pokračuje pilot McLarenu.

Fernando Alonso si v Bahrajnu poprvé užívá McLaren MCL34 | foto: Pirelli

Řeč došla i na jeho případný návrat do F1 příští rok. "Myslím, že co jsem musel ve Formuli 1 dosáhnout, je více než to, o čem jsem vždy snil - to jsem v minulosti již dosáhl. Ničeho nelituji," uvádí Alonso, jež se dostane za volant na půl dne ještě dnes, kdy se bude s Norrisem věnovat již výlučně programu McLarenu.

"Pokud bych se měl někdy do F1 vrátit, o čemž pochybuji, protože mé rozhodnutí skončit v F1, pokud nemůžu vyhrát mistrovství světa, je pevné. Tato možnost je sice lákavé pro jakéhokoliv jezdce, ale končit sedmý, šestý nebo čtvrtý, to mě stále neláká," dodává.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 27 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy