"Čeká nás pořádná bitva," věstí šéf Mercedesu před prvním závodem. Kdo uspěje?

Valtteri Bottas s Mercedesem W10 během 2. týdne předsezónních testů v Barceloně | foto: Mercedes AMG F1 Team

Nejen první závod, ale celá sezóna bude podle sportovního ředitele Mercedesu Tota Wolffa pro jeho tým náročná. Očekává ale, že budou ve formě a souboje o vítězství budou mít ve svých rukou. V historii si úspěšně poradili už s mnoha změnami pravidel a výzvami.

"Konečně nastal čas znovu závodit. Všichni v Brackley a v Brixworthu do tohoto nového vozu vložili tolik úsilí, takže se vzrušením čekáme na to, až ho uvidíme v Melbourne soutěžit," říká Wolff před víkendovou Velkou cenou Austrálie. Uvědomuje si, že budou muset pracovat "tvrději než dříve, aby své soupeře porazili."

"Minulý rok jsme do toho museli dát absolutně všechno, abychom skončili na vrcholu. Z toho, co jsme se zatím dozvěděli, to letos bude ještě těžší. Budeme dotlačeni ke svým limitům - a to je vzrušující vyhlídka pro každého z nás," pokračuje šéf Mercedesu.

Nová pravidla týkající se aerodynamiky i nové pneumatiky jsou pro týmy letos výzvou, rychle se přizpůsobit bude klíčové. "Na základě výkonnosti z Barcelony usuzuji, že ve svých rukou budeme mít v Melbourne pořádný souboj," poznamenává s důvěrou, že Stříbrné šípy budou moci zvítězit, byť po testech je favoritem spíše Ferrari.

Bude Mercedes v Austrálii opět na špici? | foto: Pirelli

"Sezóna F1 ale není jen o tom, kdo dokáže ze startovních bloků vyrazit nejrychleji. Za nových pravidel, která máme letos, to je o tom, kdo se novým regulím a pneumatikám dokáže nejlépe přizpůsobit a kdo nejlépe zvládne všechny ty výzvy během roku," pokračuje Wolff.

"Ten nejpřizpůsobivější a nejagilnější tým v této sezóně vyhraje. V minulosti jsme ukázali, že jsme rychlí a flexibilní a že můžeme zvládnout jakoukoliv výzvu. Na boj jsme připraveni a těšíme se na tu šílenou horskou dráhu v podobě nové sezóny F1," dodává sportovní ředitel Mercedesu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 30 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy