"Verstappena bych za Hamiltona nevyměnil," říká šéf Red Bullu

Max Verstappen na pódiu po GP Španělska | foto: Red Bull Content Pool

Šéf Red Bullu Christian Horner by v žádném případě nevyměnil svého jezdce Maxe Verstappena za hvězdu Mercedesu a pětinásobného mistra světa Lewise Hamiltona.

Hamilton je považován za jednoho z nejlepších pilotů na světě. Oproti o 13 let mladšímu Verstappenovi má mnohem více zkušeností (229:84 startů), vítězství v závodech (73:5) i pódiových umístění (133:22).

Horner by v případě možnosti výměny těchto jezdců neváhal ani vteřinu: "Nevyměnil bych ho. Max je budoucností. Má 21 let a vyvíjí se. Oba jsou s Lewisem fenomenální piloti. Lewis je jedním z nejlepších v historii. Max už velké ceny vyhrál, o šampionát ještě nebojoval. Pokud jde však o celkové schopnosti, závodní umění a rychlost, pak je Max schopen jezdit bok po boku s Lewisem."

Verstappen byl v minulých sezónách občas kritizován kvůli svému temperamentu či kontroverzním manévrům, ke konci loňského roku nicméně předváděl výborné výkony. "Max po Hamiltonovi v druhé polovině loňské sezóny nasbíral nejvíce bodů, což ukazuje, jak dobře jezdí," hájí jej šéf Red Bullu.

Bahrajnský duel Verstappena s Hamiltonem | foto: Red Bull Content Pool

"Max byl v určitých místech kritizován, když ukázal emoce po závodě s Oconem. Alespoň tam byla vášeň. Lidé se na tyto emoce odvolávají. Proto je tak populární. Nechceme nudné osobnosti. Lewis vnáší svěží vítr, to je dobré.

"Představuje to srdce toho, čím by Formule 1 měla být po roce 2020, až se do hry vstoupí nová pravidla. Pilot musí být hvězdami podívané. Musí z aut vystupovat vyčerpaní. Technologie momentálně hraje příliš velkou roli," dodává Horner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 21 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy