Alfa Romeo má "dobré" auto, Haas očekává uprostřed pole intenzivní bitvu

Antonio Giovinazzi s Alfou Romeo C38 během testů v Barceloně | foto: Alfa Romeo Racing

Pilot Alfy Romeo Antonio Giovinazzi si pochvaluje letošní vůz C38, s nímž by se chtěl posunout na špici středu pole, kde to letos podle Kevina Magnussena z Haasu bude velmi těsné.

Podle některý by mohl bývalý Sauber díky svým úzkým vazbám být dokonce nejlepším týmem ze zbytku pole, tj. za silnou trojicí Ferrari - Mercedes - Red Bull. Jak to vnímá jezdec švýcarského týmu?

"Testy šly dobře. Stále neznáme náš skutečný potenciál, na to si budeme muset počkat do Melbourne. Ale očividně máme dobré auto," říká 25letý Giovinazzi.

Jako první Ital v F1 po osmi letech bude nastupovat po boku zkušeného Kimiho Räikkönena, jenž přišel z Ferrari. "Mám se od něj hodně co učit, může to být také důležité pro mé výsledky," popisuje rodák z Martiny Franca.

Podle Kevina Magnussena to letos bude uprostřed pole hodně vyrovnané, se svým Haasem je spokojený | foto: Haas F1 Team

Díky rostoucí konkurenci by to letos ve středu pole mohlo být ještě nabitější, jak napověděly také časy z předsezónních testů. Prosadit se tam kromě Alfy Romeo bude chtít také Haas, McLaren, Racing Point, Renault či Toro Rosso.

"Dokážu si představit, že to bude ještě intenzivnější. Minulý rok to tam vpředu bylo v podstatě mezi Haasem a Renaultem. Pak se do boje začala zapojovat Force India a Toro Rosso, které tam podle mě letos bude hned od počátku," domnívá se Magnussen.

U Haasu je momentálně spokojený: "Cítím, že mě tým zná lépe jako jezdce a osobnost. A já se o toto jejich poznání můžu opřít, pokud jde o to, co ve voze potřebuji. Dává mi to pocit jistoty, a funguje to i opačně - vnímám, že tým je se mnou spokojenější, což je skvělé."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 48 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy