Toro Rosso odhalí nový monopost zřejmě jako první ze všech týmů

Toro Rosso odstartuje sérii oficiálních představení vozů pro novou sezónu | foto: Red Bull Content Pool

Fanoušci Formule 1 musí vydržet alespoň asi ještě dva týdny, než spatří světlo světa nové závodní stroje královny motorsportu. Dle aktuálních zpráv bude Toro Rosso tím úplně prvním týmem, jenž odhalí křivky nového vozu pro nastávající sezónu.

Můžeme si tedy vzít tužku do ruky a v kalendáři si zakroužkovat datum 11. února. Od pondělí za dva týdny budeme svědky premiéry vozu STR14 italské dcery Red Bullu. Toro Rosso tím o den předběhlo Renault a zahájí tím sérii oficiálních ukázek nových formulí pro rok 2019.

Okamžik představení svého díla veřejnosti již známe u šesti stájí. Úterý patří Renaultu, zatímco další den v Kanadě bude k vidění Racing Point, následovaný McLarenem na den sv. Valentýna. Ferrari se pak představí v pátek, přičemž Sauber počítá s odhalením jejich auta až při společném testu.

Otazník ještě visí u Mercedesu, Williamsu a Red Bullu. U posledně jmenovaného lze předpokládat opakování scénáře z loňské sezóny, tedy shakedown na Silverstone. První předsezónní testy se uskuteční 18. až 21. února, další testování se odehraje 26. února až 1. března.

Představení vozů pro sezónu 2019
11. 2.   Toro Rosso
12. 2.   Renault
13. 2.   Racing Point
14. 2.   McLaren
15. 2.   Ferrari
18. 2.   Sauber

(data můžete sledovat na hlavní stránce F1news.cz)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 23 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy