Ocon si našel místo v F1 u špičkového týmu, závodit ale nebude

Esteban Ocon v F1 zůstává | foto: Sahara Force India

Esteban Ocon závodící za Force Indii se stává rezervním a třetím pilotem Mercedesu pro sezónu 2019. V závodění tedy pokračovat nebude.

O své místo u Force Indie přijde, ta totiž místo něj vezme Lance Strolla, jehož otec ji pomohl v létě zachránit. Po jeho boku bude navíc pokračovat Sergio Pérez.

Snahy sportovního ředitele Mercedesu Tota Wolffa najít mu místo narazily: nepodařilo se to ani u Renaultu, kam nečekaně přišel Daniel Ricciardo, ani u McLarenu či Williamsu, jenž angažoval druhého juniora Stříbrných šípů George Russella a později Roberta Kubicu.

"Plány jsou celkem jasné. Bude hodně blízko týmu Mercedesu - stane se naším rezervním a třetím pilotem. Doufáme, že s ním odjedeme nějaké testy, plánujeme předsezónní testy a testy v sezóně, ale zatím to není dořešené. Stráví hodně času v našem simulátoru, abychom zajistili, že bude připravený," potvrzuje Wolff.

Esteban Ocon se stává rezervním pilotem Mercedesu | foto: Pirelli

I když dříve uvedl, že Ocon bude v roce 2020 sedět v dobrém voze, tak včera se v Abú Zabí nechal slyšet, že mu žádné záruky nedal a že se mu rok mimo závodění snad potom vyplatí.

"Rozhodně se budu pohybovat v padoku F1 a snažit se najezdit s vozem F1 příští rok co nejvíce kilometrů. S Mercedesem pro mě vidíme skvělé příležitosti, jak se v roce 2020 vrátit, tak snad to vyjde a budu zpět ještě silnější, než jsem nyní," dodává Ocon.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy