Neuvěřitelný návrat - odepisovaný Kubica bude příští rok závodit v F1 s Williamsem!

Robert Kubica se příští rok znovu objeví v závodech v Formule 1 | foto: Williams F1 Team

Polský jezdec Robert Kubica souhlasil s nabídkou Williamsu, v příští sezóně Formule 1 za něj bude závodit společně s mladíkem Georgem Russellem.

Pohádkový příběh se zítra chystá potvrdit Williams, který chce dát Kubicovi možnost opět startovat ve velkých cenách. Polák se tak do F1 vrátí 8 let po své těžké nehodě v rallye, při níž přišel k vážným zraněním ruky.

Tým tak zcela obmění svou jezdeckou sestavu - Lance Stroll přejde k Force Indii, kterou pomohl v létě zachránit jeho otec Lawrence, a Sergej Sirotkin zůstane nejspíše bez místa. Vedení Williamsu kromě Kubicy angažovalo mladíka Mercedesu Russella.

Kubicovi k místu pomohl slušný finanční balík z jeho rodné země, přes ropnou státní společnost PKN Orlen jej budou nepřímo sponzorovat všichni jeho krajané - do Grove s ním dorazí až 10 milionů Eur.

Robert Kubica při testování Williamsu FW41 v Maďarsku | foto: Williams F1 Team

Třiatřicetiletý jezdec, jenž byl před svou nehodou považován za jednoho z největších talentů F1 s předběžnou dohodou s Ferrari, tento týden navštívil továrnu Williamsu, kde pokračoval ve své práci na simulátoru. Pro příští sezónu měl nabídku z Maranella stát se jeho testovacím jezdcem, tu tedy odmítl.

"Možná přání jezdit a vrátit se do F1 je větší než touha po dlouhodobém projektu. Nechám to na osobní závěry. Když říkám, že se chci rozhodnout, tak to je také o tom, co chci udělat se svou budoucností. Neohlížím se jen na příští tři měsíce nebo na jeden rok, ale na to, co cítím," uvedl Kubica během závodního víkendu v Brazílii.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy