McLaren bere pod svá křídla dalšího mladíka: Camara se stává jeho testovacím pilotem

Čerstvá brazilská krev proudí do McLarenu, stane se Camara další hvězdou F1? | foto: McLaren

Sergio Sette Camara se stává oficiálním testovacím a vývojovým jezdcem McLarenu pro sezónu 2019.


McLaren dnes potvrdil příchod 20letého Brazilce, jenž v současné době závodí ve Formule 2, na pozici testovacího a vývojového pilota, jenž bude s týmem v příští sezóně úzce spolupracovat. Týmu není zcela neznámý, vždyť letos nastupuje jako týmový kolega Landa Norrise, kterého čeká povýšení do role závodního jezdce.

Camara loni vyhrál v F2 svůj první závod ve Spa, předtím závodil v Evropském šampionátu Formule 3, v Závodní sérii Toyoty a v brazilské Formuli 3. Také se dvakrát zúčastnil prestižní Velké ceny Makaa.

"Je to mým snem stát se jednoho dne pilotem F1, a rád bych McLarenu poděkoval za tuto neuvěřitelnou příležitost. Mým cílem je zapadnout do týmu a spolupracovat s ním tak úzce, jak to jen bude možné: naslouchat, učit se a pomoci se rozvinout jako jezdec i podpora McLarenu," říká Camara.

Sérgiovi Sette Câmarovi se postupně plní jeho sen | foto: McLaren

Sportovní ředitel týmu Gil de Ferran k tomu uvádí: "Je nám potěšením přivítat Sergia u McLarenu a v našem programu pro mladé jezdce. Už nějakou dobu sledujeme jeho pokrok a věříme, že je slibným mladým talentem se skutečným potenciálem. Těšíme se na spolupráci s ním, abychom rozvinuli jeho schopnosti jako kompletního jezdce, zatímco nás bude podporovat v našich závodních činnostech."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy