Williams potvrdil mladého Russella jako svého jezdce pro sezónu 2019

George Russell vyhrál závod v Rusku | foto: Mercedes AMG F1 Team

Dvacetiletý Brit byl jmenován závodním jezdcem týmu Williams Racing. Svůj životní sen započne Velkou cenou v Austrálii příští rok.

Williams dnes s potěšením oznámil příchod mladého George Russella do svého týmu. Jako jezdec týmu Williams usedne do závodní sedačky v prvním závodem sezóny v Austrálii. George Russell podepsal víceletý kontrakt.

Po úspěšném startu v roce 2014, kdy vyhrál BRDC Formula 4, následně se stal vítězem ceny McLaren Autosport BRDC, se Russell dále rozvíjí ve světě motosportu. V současnosti ve FIA Formula 2 míří za titulem. Zároveň má za sebou testování v týmu Force India a je testovacím a rezervním jezdcem týmu Mercedes.

"Je mi velkou ctí patřit do týmu Williams. Jezdit ve Formuli 1 je můj celoživotní sen. Od dětství sleduji závody, nyní budu jejich součástí, po boku jezdců, které obdivuji. Rád bych poděkoval Claire Williamsové a všem ve Williamsu za jejich důvěru při rozhodnutí a také Mercedesu za jejich fantastickou podporu v období GP3. Jsem nadšený z budoucí spolupráce v Grove. Nemohu se dočkat prvního závodu v Melbourne. Bude to vzrušující cesta," okomentoval Russell.

Claire Williamsová dodala: "Vždy jsme se snažili prosazovat a rozvíjet mladé talenty, George se do našeho týmu perfektně hodí. Věříme, že pro náš tým bude skvělý. Jeho odhodlání a vášeň, jsou tím pravým a pozitivním impulsem pro Grove."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 26 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy