"Mercedes to v hodnocení rychlosti Ferrari přehání," tvrdí Vettel

Sebastian Vettel má už jen matematickou šanci na titul, Lewis Hamilton s Mercedesem jasně vede | foto: Scuderia Ferrari

Mercedes to podle jezdce Sebastiana Vettela často v hodnocení konkurenceschopnosti Ferrari přehání. Posledních pár závodů měl německý tým jasně navrch.

V Rusku byly Mercedes o více než půl sekundy před rudými vozy, přesto svého soupeře často chválí s tím, že má Ferrari lepší auto. V mnoha případech tomu letos tak opravdu bylo, pokud jde o rychlost na jedno kolo, ke konci sezóny se ale i v této oblasti situace otáčí jasně ve prospěch Stříbrných šípů.

"Myslím, že to je pořád velmi těsné. Druhá strana je velmi dobrá v rozhovorech o tom, jak mají pomalejší auto, podle mě tomu tak ale není. Uvidíme. Máme silné auto, víme to - auto, se kterým můžeme pracovat," hodnotí Vettel před závodem v Japonsku.

Šéf inženýrů Mercedesu Andrew Shovlin tentokrát však uznal, že díky vylepšením, která představili v Soči, se dostali před Ferrari: "Fungovala. Máme u tohoto vozu velmi dobrý vývojový program. Vyvinuté díly mají velmi dobrý vliv. Můžete pozorovat, že jsme v kvalifikaci získali v posledních závodech na Ferrari drobný náskok a doufáme, že si jej přeneseme i do zbývajících letošních závodů."

Ferrari ke konci sezóny začíná docházet dech, Vettel burcuje k usilovné práci a zlepšení vozu | foto: Scuderia Ferrari

Překvapuje Vettela tento vzestup formy v závěru sezóny? "Ano i ne. Samozřejmě, že to není příjemné mít takovou ztrátu. Ale já jsem byl zároveň realističtější, pokud jde o obecné odstupy a rozdíly ve výkonnosti mezi našimi vozy. Víme, že máme skvělé auto, to nezpochybňuji. Ale věřím, že jejich vůz taky je a byl velmi rychlý."

"Myslím, že to je poměrně vyrovnané. Byly kvalifikace, kdy jsme měli těsně navrch, a kde měli těsně navrch oni. Ale někdy ten náskok byl o něco vyšší jako v Rusku, ve Francii nebo v jiných závodech. Podle mě máme dobré auto, jen musíme pokračovat v jeho vylepšování," dodává pilot Scuderie.

Ta v šampionátu konstruktérů ztrácí na Mercedes 53 bodů, a Vettel mezi jezdci na lídra Lewise Hamiltona rovných 50 bodů. Tento víkend nás čeká Velká cena Japonska, po něm jsou na programu už jen 4 další závody (USA, Mexiko Brazílie a Abú Zabí).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 54 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy