Ricciarda pokrok Renaultu s novou specifikací motoru před jeho přestupem povzbudil

Daniel Ricciardo v Singapuru pokračoval se specifikací C motoru Renault | foto: Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo je spokojený s pokrokem, který Renault dosáhl se specifikací C své pohonné jednotky. Dodává mu důvěru, že se svým přestupem k francouzskému týmu učinil to správné rozhodnutí.

Australský pilot během letní přestávky překvapil svým odchodem od Red Bullu k Renaultu, jemuž se od návratu do F1 se svým továrním týmem v roce 2016 nepodařilo ani jednou skončit na pódiu, zatímco se svým současným zaměstnavatelem přecházejícímu k Hondě občas vyhrál.

K jeho optimismu ale přispívají pokroky Renaultu se svým šasi i s pohonnou jednotkou, která v poslední specifikaci získala k dobru 15 kW a kterou s Maxem Verstappenem používá od GP Itálie.

"Během mého období s pohonnými jednotkami Renault jsme měli vylepšení, která fungovala, a některá, která nefungovala. To je realita. Samozřejmě, že když nefungují, tak je to trochu frustrující či demoralizující vzhledem k tomu, že očekáváte víc, než toho dostáváte," uvádí Ricciardo.

Nová specifikace motoru je pro Ricciarda před příští sezónou povzbuzením | foto: Red Bull Content Pool

"Ta jejich poslední verze má pozitiva a přináší zisky, což je dobré. Je to povzbuzující pro další část tohoto roku, ale i pro mou budoucnost. Je to drobné, hezké pozitivum," hodnotí pilot Red Bullu poslední specifikaci, kterou Renault představil.

Zrychlení bylo znát od prvního kola
Na otázku, jestli byl nárůst výkonnosti při prvním nasazení v Monze opravdu znatelný, Ricciardo odpovídá: "Byl, a abych byl upřímný, když slyšíte Christiana [Hornera], tak je to v určitém smyslu povzbuzující, protože všichni víme, jaký ten vztah je. Nemusí nic říkat, jestli víte, co myslím. Ale on to udělal, což bylo důkazem toho, že šlo o správný krok," popisuje pochvalnou reakci svého šéfa.

Daniel Ricciardo před svými soupeři v GP Itálie | foto: Pirelli

"Jako pilot to můžete cítit, obzvlášť v kvalifikaci. To bylo poprvé, kdy jsem u ní všechno zapnul. Připadalo mi to, jako by vás to více tlačilo před brzděním. Šlo o krok správným směrem, o tom jsem přesvědčen," komentuje i přes potíže s jejím mapováním, které se objevily v Singapuru.

Povzbuzen je i technický ředitel Renaultu Marcin Budkowski: "Představuje základ nového motoru. Snad toho přijde ještě mnohem více, pokud jde o motor pro příští rok, alespoň takový je plán. Je to fajn dosáhnout tohoto povzbuzení. Před příštím rokem nás to motivuje k tomu, abychom toho udělali více."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy