Williams již zahájil práce na příštím voze, vývoj toho letošního ale "rozhodně nekončí"

Williams usiluje o zlepšení letošního FW41 | foto: Williams F1 Team

Williams je podle svého technického ředitele Paddyho Lowea pevně rozhodnutý pokračovat ve vývoji letošního vozu FW41, který stále daleko zaostává za očekáváními, i když část svých zdrojů již přesunul k budoucímu projektu.


Britská stáj Franka Williamse je letos nejpomalejší, v šampionátu konstruktérů jí se 4 body po Velké ceně Kanadě pořád patří poslední místo. Auto se jí letos nepovedlo, v oblasti aerodynamiky FW41 za konkurencí hodně zaostává.

I když se již musí věnovat kvůli změnám pravidel již jeho nástupci, tak v Grove chystají vylepšení: "Pracujeme paralelně na příštím roku, ale toho letošního jsme se rozhodně nevzdali. V továrně odvádíme spoustu práce, část z ní je velmi významná, jen se ještě na autě neobjevila," uvádí Lowe.

"Sezóna je stále na počátku a my ji absolutně nevzdáváme. Některé věci postupně napravujeme, a ty další, větší, zabírají více času. Neurčujeme data, ale doufáme, že před letní přestávkou dosáhneme velkého pokroku," pokračuje technický ředitel Williamsu.

Lance Stroll skončil ve svém domácím závodě v Kanadě po havárii už v prvním kole | foto: Williams F1 Team

Popírá, že by trpěl nedávným odchodem svého hlavního konstruktéra Eda Wooda čí šéfa aerodynamiky Dirka de Beera, byť noví lidé potřebují čas na to, aby se zabydleli ve svých rolích.

"Jsme v dobrém stavu, momentálně máme společně dobrý tým a hlavní ingredience potřebné pro práci na letošním voze a konstrukci toho příštího. Budeme pokračovat v budování a posilování, ale momentálně nám nic neschází, pokud jde o to správné úsilí v těch správných oblastech," dodává Lowe.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy