Toro Rosso stojí plně za Hartleyem. Záleží ale vůbec na tom?

Brendon Hartley po kolizi při startu závodu v Kanadě | foto: Red Bull Content Pool

Brendon Hartley má plnou podporu svého týmu, což ale v konečném důsledku nemusí mít žádný vliv na jeho předčasný konec kariéry.

Odborný poradce Red Bullu Helmut Marko s výkony Novozélanďana není spokojený, proto již za něj hledá náhradu - například uprostřed rozjeté sezóny zkoušel získat Landa Norrise z McLarenu.

V Kanadě prožil Hartley další špatný víkend, když hned v prvním kole závodu ztratil Lance Stroll kontrolu nad svým Williamsem a přimáčkl jej na zeď. Připravil ho tak o možnost napravit svou reputaci, ale manažer Toro Rosso Graham Watson tvrdí, že italský tým stojí plně za ním a chce, aby sezónu po boku Pierra Gaslyho dokončil.

"Chceme, aby byl úspěšný. Jako tým Toro Rosso jsem 100% za Brendonem," popisuje Watson. Připouští ale, že to nebude stáj z Faenzy, kdo nakonec rozhodne o osudu 28letého jezdce.

Brendon Hartley ve Velké ceně Kanady vydržel jen do 5. zatáčky, v níž musel po chybě soupeře odstoupit | foto: Sauber Motorsport AG

"Piloty řídí hlavně Red Bull, a pak jsme my jako tým těmi, kdo s dvěma kluky spolupracují a snažíme se jim vštípit schopnosti budoucích mistrů světa. Nemáme tedy u Toro Rosso plnou kontrolu nad tím, co se stane s našimi jezdci," vysvětluje Watson.

Hartley v sedmi závodech letošní sezóny získal pouze jeden bod za 10. místo v Baku, jeho týmový kolega Gasly jich má na svém kontě již osmnáct. Bez bodu zůstávají pouze Romain Grosjean z Haasu a Sergej Sirotkin z Williamsu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy