Vettel se vyjádřil k výkonnosti Raikkonena

Sebastian Vettel a Kimi Räikkönen na tiskovce po závodě v Melbourne v Austrálii | foto: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel začal závodit za tým Ferrari v roce 2015, Kimi Raikkonen se do Maranella vrátil po své přestávce o rok dříve. Ale zatímco německý pilot získal 10 vítězství, Fin ani jedno.

"Myslím si, že jedna věc je, dívat se na výsledky a druhá, když se na věc podíváte trochu hlouběji," uvedl na dotaz Autosportu k výrazně lepším letošním výkonům Raikkonena Vettel. "Letos je to neuvěřitelně těsné. Abych pravdu řekl, většinu pátků byl lepší. Tu a tam jsem měl problémy s porozuměním chování auta, ale znáte ho, jeho silnou stránku, on je neskutečně talentovaný a schopný si s problémy poradit."

Podle Vettela je proto obraz Raikkonena jako pomalejšího a méně konkurenceschopného pilota, získaný v minulých letech, poněkud deformovaný. "Rozhodně to nebylo tak jednostranné, jak to podle výsledků může vypadat."

Start závodu v Melbourne v Austrálii | foto: Mercedes AMG F1 Team

Autosport se zeptal také Raikkonena na letošní první závody, ve kterých měl dost smůly a zůstal výsledkově opět ve stínu týmového kolegy. "Počítají se výsledky, ostatní není důležité. Nezáleží na tom, jestli si lidé myslí, že jste pomalý. Vím, co děláme."

Finský pilot nespoléhá na štěstí, věří, že člověk dostane to, co si zaslouží. Pro něj je důležité to, že je rychlý a věří tomu, že když se věci dobře vyvinou, je schopný znovu vítězit.

"Jsme dobrá dvojice, vyrovnaná a není mezi námi žádný problém," dodal ještě Vettel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy