Red Bull bude znovu jednat s Hondou už v rámci GP Španělska

Red Bull opět zasedne k jednacímu stolu s Toro Rosso | foto: Red Bull Content Pool

Red Bull se dohodl s Hondou na dalším termínu jednání o dodávkách motorů pro rok 2019. Tentokrát se obě strany sejdou ve Španělsku v rámci tamější GP. To jen posiluje spekulace, že Red Bull od Renaultu odejde.

Jak jsme informovali, první kolo jednání proběhlo v Baku. Zde zasedli k jednomu stolu Helmut Marko, šéf motorsportu u Red Bullu, a Masashi Yamamoto, který vede motorsport Hondy. Oba probírali možnosti, které se před sezonou 2019 nabízejí. 

Jednání proběhla natolik dobře, že se uskuteční další kolo rozhovorů. Opět bude u stolu sedět sám Yamamoto. Zatím se má za to, že obě strany mají o spolupráci zájem. Dle 'Autosportu' by mohla být klíčová červnová GP Kanady, kam mají přivést vylepšené motory jak Honda tak Renault. Red Bull tato jednání zatím nekomentuje, avšak naznačil, že si na vylepšení ze strany Hondy počká.

Honda bude s Red Bullem opět jednat | foto: Red Bull Content Pool

"Jsme velmi spokojeni s tím, jak se zatím vyvíjí partnerství s Toro Rosso. Spolehlivost se podstatně zlepšila. Pokud jde o výkonnost, tak si počkáme na další balík vylepšení," řekl Helmut Marko. Jenomže Grand Prix Kanady se jede až po 15. květnu, tedy datu, které dal Red Bullu Renault. Je tedy otázkou, jak budou Francouzi reagovat po uplynutí tohoto data.

Zatím se však nezdá, že by spojení Red Bull a Honda mělo rakouskému týmy přinést finanční příspěvek tak, jako tomu bylo u McLarenu. Honda by ale ráda dostala jednoho ze svých mladíků do F1, to by umožňovalo Toro Rosso. Jasným kandidátem je Nirei Fukuzumi, který letos jede ve Formuli 2 i v Super Formula.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 123 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy