Mercedes hrozí založením konkurenční série, Ferrari o ní podle Ecclestonea už jedná

Opustí Ferrari s Mercedesem Formuli 1? | foto: Pirelli

Kromě Ferrari vyjadřuje často nesouhlas s budoucími plány Formule 1 také Mercedes. Nyní jeho sportovní ředitel Toto Wolff hrozí založením konkurenčního šampionátu.

Podle něj je odtržení od F1 realistickou možností, na níž by opravdu mohlo dojít. Je prvním šéfem týmu, který otevřeně hovoří o založení série rebelů. Podle bývalého šéfa F1 Bernieho Ecclestonea ale o ní v zákulisí prezident Ferrari Sergio Marchionne již jedná.

Scuderia je také zklamaná vizí nových majitelů, společnosti Liberty Media, a jejími plány po vypršení současné Concordské dohody, která spojuje týmy a akcionáře až do konce roku 2020.

Ferrari už při několika příležitostech varovalo svým odchodem z F1, pokud američtí vlastníci F1 nezmění své plány. V Maranellu nemůžou překousnout plány na odlišné dělení peněz a na zavedení jednodušších motorů.

Mercedes si v poslední době s Ferrari velmi dobře rozumí | foto: Daimler AG

Wolff by byl rád, kdyby největší týmy F1 spolupracovaly a dohodly se na dalším pokračování, nyní však nevylučuje založení konkurenčního šampionátu: "Možnost dělat něco jiného je reálná. Mohlo by k ní dojít, pokud se v našich vizích neshodneme," varuje.

"Marchionne má jasnou vizi toho, co by F1 měla pro Ferrari představovat. Jde čistě o sport, ne o nákupní kanál. Chtěl bych důrazně všechny akcionáře vyzvat, aby se jej nepokoušeli provokovat. Já dám vše do toho, abychom upravili svou vizi hledáním konsenzu a přijetím kompromisů," pokračuje sportovní šéf Mercedesu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 125 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy