Ferrari mohlo jezdit v testech určitě ještě rychleji, uklidňuje Räikkönen

Kimi Räikkönens Ferrari SF71H v Barceloně | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari mohlo podle Kimiho Räikkönena v předsezónních testech dosáhnout klidně ještě rychlejšího času. Ani neoficiální rekord Sebastiana Vettela z minulého týdne v Barceloně totiž mnohé nepřesvědčil o tom, že letos budou mít na boj o titul s Mercedesem.

Fin byl poslední den testů o 39 tisícin sekundy pomalejší než jeho týmový kolega, ale stále o více než půl sekundy před třetím McLarenem Fernanda Alonsa. Lewis Hamilton s Mercedesem přitom zaostával o 1,2 sekundy, ale po analýze časů při delších jízdách patří před prvním závodem sezóny právě on k favoritům.

"Uvidíme za dva týdny. Jsem si jistý, že kdybychom chtěli zajet ještě rychleji, tak bychom to dokázali, ale to tady nic neznamená. Za dva týdny bude každý vědět, jak na tom všichni jsou. Do té doby pouze odhadujeme, stejně jako před začátkem testů," usuzuje Räikkönen.

Poprvé si závodní simulaci vyzkoušel až minulý pátek. "Samozřejmě jsme se toho hodně naučili. Myslím si, že celkově jde o silný balík. Očividně existuje pár věcí k vylepšení, ale to je normální u každého auta, i když závody vyhráváte. Je však velmi spolehlivé a zdá se, že se s ním jednoduše pracuje."

Kimi Räikkönen v počtu ujetých kilometrů v předsezónních testech obsadil až 19. místo | foto: Scuderia Ferrari

Kvůli nevolnosti a špatnému počasí ujel při testech jen 1331,3 km, zatímco například Vettel jich zvládl 2993,2. "Domnívám se, že si toho vždy přejete tu a tam více, kroužit a zkoušet věci, ale nezáleží na tom, kolik kol ujedete, vždy vás něco udivuje," pokračuje Fin.

"K dokonalosti mělo počasí v předchozím týdnu daleko, pak jsem byl nemocný. Nakonec si ale myslím, že jsme měli vydařený den a já jsem získal hodně dobrý pocit. Vždy se nějaké věci dají zlepšit, a kdybychom chtěli jezdit rychleji, tak bychom určitě mohli. Šlo nicméně o pozitivní den se slušným počtem kol a časem ve voze, kdy jsme se něco naučili a já se cítil pohodlněji," dodal Räikkönen po posledním dnu, během něhož zvládl 730,8 km.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy