Ochrana kokpitu výhled na startovní světla neblokuje, za deště se ale objevil jiný problém

Daniel Ricciardo usedá do vozu vybaveného ochranou kokpitu Halo | foto: Red Bull Racing

Ochrana kokpitu Halo podle Daniela Ricciarda sice není hezká, ale jinak je fajn. Obavy ze zakrytí startovních světel jsou podle něj liché, výhled z vozu je dobrý. Jenže za deště si včera jezdci povšimli jiného problému.

Před zavedením Halo panovaly velké obavy o to, zda piloti budou kvůli rámu nad hlavou vidět na startovní světla. Podle slov Ricciarda s tím ale nebude problém: "Možná to bude znít hloupě, ale já jsem si ho ani nevšiml. Když nastupujete do auta a vystupujete, tak si ho samozřejmě všimnete, ale na dráze se zdá být v pořádku."

"Následoval jsem dnes několik aut a zdálo se to být v pořádku. Zkoušeli jsme starty. Mysleli jsme si, že by to mohlo být obtížné vidět na startovní světla, ale vše zatím vypadá v pohodě. Vím, že není hezké, ale jinak je v pořádku," říká pilot Red Bullu.

Souhlasí s ním Fernando Alonso z McLarenu, podle něhož je Halo horší při pohledu zvenčí: "Když se dívám na fotky, tak vidím Halo uprostřed výhledu. Ale když jedete, sak se z různých důvodů soustředíte na dlouhou vzdálenost, nesoustředíte se na prostřední část vozu."

A co zatáčky, v nichž se piloti nezaměřují na body v dálce? "V  zatáčkách se díváte vlevo a vpravo od prostředního pilíře, takže s tím není žádný problém," vysvětluje Alonso.

Halo rozptyluje kapky deště, takže se nedostávají na hledí přilby | foto: Red Bull Content Pool

Zajímavého problému si ale jezdci povšimli včera odpoledne, kdy při testech v Barceloně začalo pršet: "Neviděli jste to na hledí přilby. Halo neumožňovalo kapkám deště, aby se dostalo na štítek. Takže jste opravdu neviděli, jestli prší nebo ne. Jen jste to cítili svýma rukama a zadkem," popisuje Sainz.

"To je ten druh deště, který nás jezdce občas vážně štve, protože nevíte, jestli na to můžete 100% tlačit nebo ne. Musíte jen s boxovou zídkou odhadovat a sledovat, jak moc prší. Náš štítek byl ale úplně suchý a venku přitom pršel. To bylo trochu obtížné," dodává španělský pilot Renaultu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 20 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy