Poslední krok Ferrari v cestě za titulem bude ten nejtěžší, připouští Vettel

Sebastian Vettel s Ferrari touží po titulu | foto: Scuderia Ferrari

Poslední krok směrem k titulu bude pro Ferrari podle Sebastiana Vettela ten nejtěžší.

I když se italská stáj loni hodně zlepšila a německý pilot se dlouho držel na čele šampionátu, nakonec Lewisovi Hamiltonovi z Mercedesu o 46 bodů podlehl. Letos by v Maranellu rádi už konečně na titul dosáhli, tuší ale, že to nebude snadné.

"Pravidla samozřejmě zůstávají zhruba stejná. Myslím si, že máme dobrou a zdravou platformu, na které můžeme na začátku roku stavět, takže doufám, že budeme pokračovat. Musíme udělat ten poslední krok. Když se ohlédnete zpět, tak ten poslední krok je vždy nejtěžší," popisuje Vettel.

"Hodně se už pracuje a posledních pár měsíců a v posledních pár měsících jsme se soustředili na další rok, snažili se auto zrychlit, zvýšit výkon pohonné jednotky - uvidíme, jak na tom budeme," pokračuje pilot Ferrari.

Scuderia i letos nastoupí ve stejném jezdeckém složení jako minulý rok | foto: Scuderia Ferrari

"Jako pilot chcete nakonec vyhrát a samozřejmě, že když jste na začátku konkurenceschopní, tak nevíte, jestli to na boj o šampionát bude stačit. Obvykle není o čem přemýšlet: pokud je auto rychlé a vy odvádíte svou práci dobře, tak vás to v průběhu sezóny přivede k dobré nebo ke špatné zprávě.

Většinou si myslím, že šlo o dobré zprávy. Našlo se pár týdnů, které pro nás byly celkem bolestivé, ale celkově to je vždy skvělé, když máte dobrý balík, se kterým můžete bojovat," dodává Vettel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy