Zásadním momentem sezóny bylo Maďarsko, prohlásil šéf Mercedesu

Valtteri Bottas gratuluje Lewisovi Hamiltonovi k 4 titulu mistra světa v Mexiku | foto: Daimler AG

Dle šéfa Mercedesu rozhodujícím momentem letošní sezóny byl Budapešť, kde Hamilton poslušně vrátil pozici týmovému parťákovi.

Při Velké ceně Maďarska došlo k prohození pozic mezi Bottasem a Hamiltonem, když piloti Stříbrných šípů naháněli Sebastiana Vettela v jeho červené Gině. Brit nedokázal Vettela předjet a nakonec dle dohody džentlmensky místo na stupních vítězů vrátil svému finskému kolegovi. Dle šéfa Mercedesu tento moment ukázal, že Lewis je budoucí šampión.

"Zlomový okamžik dle mého přišel v Budapešti, když si piloti na konci závodu vrátili pozice. Drželi se našich hodnot. Lewis požádal, zda by nemohl zaútočit na Ferrari a v případě, že by to nevyšlo, tak by pozici vrátil Valtterimu. A to se stalo. Držet se našich hodnot je v těchto situacích enormně náročné. Zvládli jsme to. Když to udělal a přišel o tři body v tenkrát ještě náročné fázi sezóny mu pomohlo, aby do Spa přijel v plné síle. Pak to byla jízda," řekl pro BBC Wolff.

Mercedes nevstoupil do sezóny bůhvíjak dobře a po tříleté dominanci najednou bojoval s Ferrari. Dle Wolffa se ale Lewis postupem času dokázal přizpůsobit náročnému autu, což způsobilo i jeho odskočení před týmovým kolegou a nakonec i zisk titulu, který mu usnadnily potíže Ferrari v asijské části šampionátu.

"Lewis dokázal z vozu dostat maximum, a to i přes to, že začátek sezóny byl hodně náročný. Oba piloti se trápili v našich nevyzpytatelných vozech. Auta byly rychlá, ale v určitých chvílích nepředvídatelná. V Monaku byly takřka neříditelná, Lewis ale pak začal auto více chápat a naučil se pracovat s pneumatikami. To stálo za jeho zlepšením," dodal šéf Mercedesu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy