Hamiltonovi nedává smysl, proč ve Formuli 2 mají lepší zvuk i závody

Lewis Hamilton v tréninku v Abú Zabí | foto: Daimler AG

Britský pilot si během předávání cen British Racing Drivers' Club popovídal s přítomným šéfem F1 Chasem Careym o současném stavu sportu. Pro média pak čtyřnásobný mistr světa reflektoval současný stav královny motorsportu.

"Z jezdecké perspektivy chcete prostě souboje kolo na kolo. Tak jako to je v motokárách. Motorkáry jsou stále nejlepší forma závodění, všichni jezdí těsně za sebou," řekl novinářům mistr světa z let 2008, 2014, 2015 a 2017.

"Současná auta jsou zatím ty nejlepší, která jsme kdy měly. Když se podívám na budoucnost, tak věřím, že Ross, Chase a týmy tvrdě pracují, aby auta po roce 2021 byla ještě surovější," pokračoval britský jezdec.

Kde by se měla Formule 1 zlepšit? "Doufám, že auta budou hlasitější. Větší kola by také nebyla od věci. Proč měl Jackie Stewart větší  zadní kola a my dneska máme menší? Možná ještě snížení přítlaku, abychom mohli jezdit více za sebou," odpověděl Hamilton.

"Nechápu, proč v GP2, teda v F2 nebo jak se to jmenuje, mají hlasitější motory, které prostě zní lépe, navíc mají lepší závody a závodí blíže za sebou. Tohle musíme dostat do Formule 1, a zároveň musíme udržet vyšší rychlost než v jiných sériích," dodal Lewis.

Hamilton věří, že kroky Liberty mají šanci pozvednout povědomí o šampionátu mezi širokou veřejností. "Formule 1 trošku ztrácí na ostatní sporty. Je totiž hodně specifická. Když se podíváte na NFL (americký fotbal), fotbal a další, tak je vidět, že o nich mají lidé větší přehled. Formule 1 má na to, aby byla ve stejné pozici. Myslím si, že některé novinky, které Chase a Liberty představili, jsou skvělé. Stále se ale učí, jak tento sport funguje a o co mají fanoušci zájem."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy