Red Bull začal pomáhat Hondě, prozradil Hemlut Marko

Max Verstappen při testech v Abú Zabí | foto: Red Bull Content Pool

V příští sezóně přejde na motory od Hondy italské Toro Rosso. Nyní to navíc vypadá, že přechod velkého Red Bullu na pohonné jednotky japonského motoráře v roce 2019 začíná mít pevné obrysy.

Před letošní sezónou hýřil jak Renault, tak Red Bull optimismem, nakonec ale rakouská stáj nebyla tím, kdo nejvíce zatápěl Mercedesu. Navíc závěr sezóny - hlavně pak faux pas v Mexiku - ještě o něco více vyhrotil situaci mezi těmito subjekty.

Nějakou dobu se tak spekuluje, že Renault neprodlouží červenému býku kontrakt pro rok 2019 a dále. V tomto cyklu pravidel již do F1 žádný nový motorář nevstoupí a Stříbrné šípy či Ferrari se se stájí nápojového gigantu z konkurenčních důvodů nedohodnou. Vypadá to tedy, že Red Bull bude odkázán na Hondu.

Pohonná jednotka Honda RA617H pro McLaren MCL32 | foto: Honda Racing F1

Nyní i sám odborný poradce stáje Helmut Marko potvrdil, že hlavní stáj Red Bullu bude duetu Honda - Toro Rosso pomáhat. "Nyní hodně pracujeme s Hondou, aby Toro Rosso mělo silný balík. Jsme potěšení s posuny, které Honda dělá a které se ještě do začátku sezóny odehrají," řekl Marko.

Red Bull prý Hondě poskytuje "své továrny a technologie." Finální rozhodnutí ohledně případné spolupráce v roce 2019 padne "v polovině příštího roku."

Po tříletém partnerství s McLarenem, které nedopadlo bůhvíjak dobře, bude Honda dodávat v příští sezóně jen Toro Rosso. Původně mělo dojít k podepsání kontraktu i se Sauberem, stáj ale prošla personálními změnami  a pod vedením Vasseura se švýcarský tým stal de facto juniorkou Ferrari, což dokazuje i změna názvu týmu na Alfa Romeo Sauber F1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy