Podle Hornera je třeba úplně změnit přístup k hranicím dráhy. Jaké má návrhy?

Naštvaný Christain Horner (vlevo) s potrestaným Maxem Verstappenem | foto: Red Bull Content Pool

Christian Horner nesouhlasil s potrestáním Maxe Verstappena, který ke konci Velké ceny Spojených států předjel v souboji o pódium vnitřkem 17. zatáčky Kimiho Räikkönena. Podle něj by FIA měla úplně změnit svůj přístup k přejíždění bílých čar vymezujících trať.

Podle šéfa Red Bullu by měla buď dodržování limitů dráhy vyžadovat konzistentně od všech pilotů, od penalizací upustit zcelan nebo jízdu mimo trať ztížit. Verstappen podle něj nebyl jediný, kdo všemi čtyřmi koly přejel v Austinu bílou čáru a získal výhodu, byl ale jediný potrestaný.

"To je to, co fanoušci chtějí vidět. Jestli nechcete, aby tam auta jezdila, tak tam dejte větší obrubník, nějaký štěrk nebo něco jiného. Nedostatek konzistence je to, co rozčiluje. Kdy to je na penalizaci? Pro fanoušky, pro příležitostné diváky to musí být jasné," tvrdí Horner po GP USA.

V úvodu závodu vyjel mimo dráhu po startu Sebastian Vettel, pak Lewis Hamilton, Carlos Sainz, Valtteri Bottas a další, kteří potrestáni nebyli, i tím vždy určitou časovou výhodu získali. "Jak můžete říct, že to, co udělal Valtteri, je na jedné straně v pořádku, ale to, co udělal Max, už v pořádku není?" táže se šéf Red Bullu.

"Pokud jste v kterémkoliv jiném sportu mimo, tak jste mimo. Nemůžete mít takový stav, kdy vyjetí mimo u jednoho je OK, ale u druhého to už OK není. Buď se úplně zbavme penalizací a nechme je závodit, nebo když nechceme, aby tam auta jezdila, tak tam dejme past v podobě štěrku, větších obrubníků nebo nějaký odstrašující prostředek, aby tam pilot nejezdili," navrhuje Horner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 25 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy