Pokud Honda začne příští rok vyhrávat a my ne, budeme za hlupáky, uznává šéf McLarenu

Fernando Alonso a boxová zídka McLarenu v Malajsii | foto: McLaren

Šéf McLarenu Zak Brown si uvědomuje, že pokud Honda v roce 2018 začne v F1 vyhrávat a oni ne, pak budou vypadat dost hloupě.

Trpké partnerství McLarenu s Hondou skončilo letos po třech místo po plánovaných desíti letech. Britský tým se od japonského výrobce nemohl dočkat konkurenceschopné pohonné jednotky, proto usiloval o rozchod. V příští sezóně bude využívat motory Renault, zatímco Honda se na dodávkách dohodla s Toro Rosso.

"Samozřejmě, že pokud Honda v roce 2018 začne vyhrávat a my ne, tak budeme vypadat hloupě. Ale všichni se musí rozhodovat, a pak přijmout následky," uznává Brown.

"Myslím, že v okamžiku, kdy se rozhodujete, tak vždy dochází k tomu prvku 'Co když se mýlím?' Podle mě ale všichni odvedli v zákulisí svou práci a šlo o rozhodnutí skupiny, které nebylo snadné," vysvětluje pro Marca šéf McLarenu.

Zak Brown si pochvaluje rozhodnutí povolit Fernandovi Alonsovi účast v Indy 500 | foto: IndyCar Media

"Je to jako s Indianapolis. Někteří lidé říkali: 'Co když se Alonso zraní?' 'Co když přijdeme o skvělou příležitost v Monaku?' Naštěstí zajel perfektně a Jenson [Button] startoval z boxové uličky. Musíme se dívat dopředu, ne dozadu," dodává Brown.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 57 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy