Čeká nás další oznámení. Porsche se to ale týkat nebude, poodkrývá šéf Red Bullu

Red Bull RB12 po představení partnerství s Aston Martin | foto: Red Bull Racing

Objeví se Aston Martin ve Formuli 1? Bude dodávat motory Red Bullu?

Věci se konečně daly do pohybu a včera bylo oficiálně oznámeno, že Renault bude nově dodávat McLarenu namísto Toro Rosso. Italská stáj se tak bude muset spokojit s Hondou. To se dotýká i velkého Red Bullu, jelikož Renault se údajně moc nemá k dalšímu prodloužení kontraktu, který vyprší na konci příští sezóny.

Red Bull by tak u Hondy mohl skončit také, alespoň na rok 2019 a 2019. Pro rok 2021 se spekuluje o automobilce Porsche, která údajně zvažuje vstup do F1. Ve hře je vždy i Ferrari a Mercedes, ale z taktických důvodů se pravděpodobně nebudou chtít pustit do podpory velké stáje, jakou RBR je.

Šéf stáje rakouského nápajového gigantu navíc včera v rozhovoru pro SkySports rozvířil vody spekulacemi ohledně partnerství s automobilkou Aston Martin. "Drby v padoku jsou skvělé. Myslím si, že nás čeká brzy další oznámení. A nebude s Porsche. Nechám vás o tom přemýšlet, ale Porsche to nebude," řekl s šibalským úsměvem na tváři Horner.

Britští novináři se jen tak nedali a snažili se z Hornera vydolovat více informací. "Už s jedním motorářem máme partnerství. Nemusíš být raketový inženýr, abys na to přišel," dodal šéf Red Bullu.

Je tedy otázkou, zda spolupráce Red Bullu a Aston Martin bude po představení supersportu Valkyrie pokračovat a zda se britská automobilka pustí do Formule 1 jako dodavatel. Zajímavostí pak jest, že Mercedes vlastní 5% podíl v Aston Martin a dodává jim hybridní technologie. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy