Piloti Haasu budou závodit s brzdami od různých dodavatelů

Romain Grosjean označil za lepší brzdy Carbone Industrie | foto: Haas F1 Team

Problémů s brzdami prožili v poslední době více než dost, hlavně Romain Grosjean si stěžoval, že poslední závody s výrobky firmy Brembo nestály za nic. Nyní se tedy stáj rozhodla pro netradiční krok.

Pro testování poskytla firma Brembo týmu Haas aktualizovanou sadu, kterou se měly problémy vyřešit, nicméně Haas se rozhodl nechat si otevřená zadní vrátka a vyzkoušel si konkurenční zařízení od firmy Carbone Industrie. Nasadil je při Grand Prix Brazílie a poté v testech v Bahrajnu, ale problémy s chlazením disků nakonec vedly k závěru, že bude nadále využívat brzdy Brembo. 

V Británii vyslal Haas na trať Grosjeana s brzdami Carbone Industrie, aby mohl provést další ověřovací test. Švýcarský rodák s francouzským pasem si tyto výrobky maximálně pochvaloval.

"Jsou dobré. Uprostřed dne není jednoduché vyměnit brzdy, ale udělali jsme to a výsledek byl pozitivní. Proto jsem po páteční poradě s týmem dospěl k názoru, že si nechám na svém voze Carbone Industrie jak pro kvalifikaci, tak i závod," oznámil své rozhodnutí Grosjean.

Kevin Magnussen si v Británii nechá Brembo | foto: Haas F1 Team

Jeho týmový kolega Kevin Magnussen v pátek nedostal tolik prostoru, aby mohl dostatečně Carbone Industrie vyzkoušet, proto se rozhodl, že ve stejných částech závodního víkendu bude mít na svém voze brzdy Brembo. Zda bylo toho rozhodnutí i v pozadí jeho neúspěchu v kvalifikaci zatím není známo - Grosjean se po penalizacích posunul na deváté místo, Magnussen odstartuje šestnáctý.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy