Kimi hraje už jen druhé housle, hlásá Icemanův krajan Salo

Sebastial Vettel a Kimi Räikkönen po závodě v Monaku | foto: Scuderia Ferrari

Mika Salo, bývalý pilot Formule 1 a krajan Kimiho Räikkönena, se vyjádřil k současnému souboji o titul.

Přestože měl Räikkönen v Monaku pole position, což na tomto specifickém okruhu znamená výhru, pokud nepřijde strategický kiks či pilotova chyba, tak nedokázal vyhrát. V Monaku totiž nastal první zmíněný scénář, možná tedy nenastal. To už se ale asi nikdy nedozvíme.

Jedno je jasné. Vettel si pojistil vedení a na Hamiltona má náskok 25 bodů, tedy celý jeden závod k dobru. Sebův parťák Iceman je na tom o poznání hůře a se svými 67 body na čtyřnásobného mistra světa Vettela ztrácí 62 bodů. Dle Sala je tak Kimi jasná dvojka italské stáje.

“Vettel má slušnou šanci na výhru celého šampionátu. V boji s Hamiltonem odvádí skvělou práci. Kimi má už docela velkou ztrátu, je tak pro všechny týmovou dvojkou,” řekl Mika Salo, který v roce 1999 za tehdejší Scuderia Ferrari Marlboro odjel druhou polovinu sezóny.

“Je jasné, že Kimi si bude věřit do té doby, než bude matematicky nemožné vyhrát titul. Zájem týmu je ale takový, že asi chtějí mít Kimiho na dvojce,” pokračoval Salo.

Fin přispěl svou vodou do mlýna i k vášnivým debatám ohledně týmové režie v Maranellu. Salo by se nedivil, kdyby Räikkönen musel někdy v budoucnu Vettela pustit před sebe.

“Takovéhle věci se již moc nedějí, je ale možné, že to je horší než jen nějaká strategie při zastávkách v boxech. Nevidíme do toho, ale vsadím se, že pokud Vettel povede a Kimi bude náhodou někde rychlejší, tak možná sáhnou po změně pozic,” zakončil Salo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 27 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy