Giovinazzi dostane další šanci. U Sauberu ale jezdit nebude

Antonio Giovinazzi | foto: Sauber Motorsport AG

Italská naděje a třetí pilot Ferrari Antonio Giovinazzi se letos vrátí zpět do kokpitu F1, tentokrát ale vymění Sauber za Haas.

Antonio Giovinazzi si zajistil angažmá u Ferrari díky svým výkonům v GP2, respektive Formuli 2. Loni v této sérii skončil druhý za Francouzem Gaslym. Letos se dokonce Giovinazzi dostal i k závodění v královně motorsportu, kdy v prvních dvou velkých cenách nahradil zraněného Wehrleina u Sauberu.

V Austrálii zajel Ital solidní 12. místo a začaly se objevovat spekulace, že Ferrari tahá za nitky, aby Giovinazzimu zajistilo sedačku u svého zákaznického týmu na celou sezónu. Do jaké míry to byla pravda, se asi nikdy nedozvíme. Realita totiž byla taková, že Giovinazzi během druhého závodu v Číně svůj Sauber dvakrát naboural a od té doby o po něm slehla zem.

Nyní se ale na stránkách Haasu objevila zpráva, že Giovinazzi v této sezóně za americkou stáj, která též odebírá pohonné jednotky od Ferrari, odjede sedm volných tréninků počínaje Velkou cenou Británie. V šesti případech by měl nahradit Magnussena, pouze v Mexiku si vyzkouší Grosjeanův monopost.

Sám Ital je z této možnosti nadšený: "Už tak to pro mě byl skvělý rok plný příležitostí Jsem rád, že mám ještě tuto další možnost s Haasem. Je skvělé být součástí týmu Ferrari a díky možnosti jezdit volné jízdy za Haas budu mít prostor pro další zlepšování. Navíc budu moci zúročit mé snažení ze simulátoru i v reálném voze."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy