Hülkenberg je pro nás zásadní, tvrdí Alain Prost

Nico Hülkenberg a Prost v Bahrajnu | foto: Renault Sport F1

Nico Hülkenberg je jasnou jedničkou v tovární stáji Renault. Tento zkušený pilot a vítěz 24h Le Mans je dle ambasadora stáje Alaina Prosta klíčovým mužem pro další vývoj.

Čtyřnásobný mistr světa a ambasador stáje francouzské automobilky Alain Prost vidí devětadvacetiletého Hülkenberga jako zásadní stavební bod pro budoucnost stáje.

"Nico je velmi důležitý, je přesně tím, koho Renault potřeboval. Je velmi charismatický a navíc je i velmi zkušený pilot, který může svými postřehy velmi nápomocný," řekl Prost pro agenturu SID.

Přilba Nica Hülkenberga pro sezónu 2017 | foto: Renault Sport F1

"Chceme se rychle zlepšovat, ale musíme být také opatrní. Formuli 1 znám dobře a vím, že si nikdy nemůžete dávat nesplnitelné cíle," dodal rodák z městečka Lorette.

Se svou pozicí je spokojený i německý pilot, který si v paddocku vydobyl přezdívku Hulk, a to díky své rychle měnící se náladě.

"Je to pro mě velmi důležitá fáze mé kariéry. Věřím tomuto projektu a chci s nimi pracovat a vyhrávat šampionáty. Myslím si, že je to reálné - a to i přes to, že v motorsportu není nikdy nic jisté. Máme k tomu ale dobré predispozice i finanční zázemí," řekl Hulk.

Nico je tedy jasným mužem pro další roky, otázkou nyní je, co bude s Palmerem. Již v Monaku se spekulovalo, že pokud by teď o víkendu Palmer způsobil nějaké faux pas, tak poletí. 

Mluvilo se o návratu Fernanda Alonsa. Ve hře byl loni i Carlos Sainz, tomu ale angažmá u Francouzů zatrhl Red Bull. Letos je ale více než jasné, že Carlos bude hladový po zajímavějším kokpitu, než je béčko Red Bullu. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy