McLaren uvedl, že Sauber od něj bude brát pro rok 2018 další komponenty

Sauber pomalu renovuje své technické vybavení | foto: Sauber Motorsport AG

Přechod Sauberu z pohonných jednotek Ferrari na Hondu rozvířil hladinu Formule 1 zvláště s ohledem na nepříliš lichotivé výsledky japonského dodavatele pohonných jednotek. Nyní se švýcarský tým svěřil s dalším plánem pro příští sezónu.

Tým Sauber F1 uzavřel s McLarenem dohodu o užívání jeho převodovek a hydrauliky pro ročník 2018. Přípravy na změnu tohoto zařízení probíhají paralelně s přechodem na motory Honda, ale nejsou závislé na dodávkách agregátů. Oproti sdělení McLarenu ale stojí poněkud odlišný názor z Hinwilu.

"Zatím nemohu nic sdělit. Podrobnosti o tomto kroku právě teď nemohu zveřejnit, vše se dozvíte včas, na jakékoli detaily je v této fázi opravdu ještě příliš brzy," prohlásila na přímou otázku vedoucí týmu Moniša Kaltenbornová. Potvrzení o kontraktu na motory Honda bylo se vší platností potvrzeno v neděli krátce před závodem v Rusku.

Tým Sauber už několik let vlastní převodovky nevyrábí. V době spolupráce s bavorskou značkou BMW byly připravovány v Mnichově, v poslední době dostával švýcarský tým převodovky jako součást dodávek pohonných jednotek. McLaren zase svými výrobky zásoboval tým Force Indie, než Mallyova stáj přešla na agregáty Mercedes.

Moniša Kaltenbornová volí tradičně opatrná prohlášení | foto: Sauber Motorsport AG

Nové kontrakty nabízejí širší pole spolupráce mezi oběma týmy, včetně působení juniorského pilota McLarenu, případně využití vysoce hodnoceného aerodynamického tunelu stáje Sauber. McLaren momentálně testuje své vozy v podobném zařízení Toyoty v Kolíně nad Rýnem. Na překážku by neměl být ani fakt, že aerodynamický tunel v Hinwilu funguje jako samostatný podnik nezávisle na F1, je téměř jisté, že by obě strany uzavřely obapolně výhodný kontrakt.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy