V druhém tréninku nevyjel jediný vůz, kvůli počasí nemohl létat vrtulník

Pozastavení tréninku v Číně | foto: Pirelli

ŠANGHAJ - 2. TRÉNINK; Odpoledne jsme se v Číně na dráze nedočkali žádného vozu. Od počátku kvůli nepřízni počasí vlály červené vlajky, a tak ředitelství závodu ohlásilo jeho předčasný konec.

Jak dopolední trénink skončil, tak ten odpolední začal - za červených vlajek kvůli počasí, za kterého nemohl fungovat lékařský vrtulník. Podle Charlieho Whitinga by nemohl přistát v 34km vzdálené nemocnici. Pokud by u ní bylo škaredě, tak by ani slunce na okruhu nepomohlo. Diváci se tak nedočkali jediné akce - kromě zdravice Lewise Hamiltona, jenž přelezl plot a natočil si hlavní tribunu.

Šéf výkonnosti Williamsu Rob Smedley situaci komentuje slovy: "Je to stejné pro všechny, není to skvělé. Všichni si můžeme připitoměle stěžovat na to, že jsme nejezdili, ale skutečnou škodou to je pro fanoušky. Nejde o tu nejdůležitější událost, musíme ale promyslet, jak udělat věci lépe jako skupina - týmy, organizátoři. Není to skvělé pro nikoho. Budeme toho muset co nejvíce nacpat do třetího tréninku, snad bude sucho. Všichni teď mají pneumatiky navíc."

V padoku se hovořilo zejména o vypadnutí Velké ceny Malajsie z kalendáře F1 od příštího roku. Podívejme se alespoň na to, jak jsou na tom piloti s využitím jednotlivých komponent pohonných jednotek (letos limitováni 4 ks na sezónu).

Grosjean s Vandoornem nasadili dnes ráno nová turba (TC) a motorgenerátory tepelné energie (MGU-H), Ricciardo kvůli problémům v Austrálii pro jistotu dostal novou řídicí elektroniku (CE). Renault zatím neví, zda půjde opravit. Vandoornovo starší turbo i MGU-H jsou použitelné, Honda mu nasadila upravenou specifikaci. Turbo Ferrari z Grosjeanova vozu však po závodě v Austrálii už opravit nepůjde.

Víkend bude pokračovat zítra v 6:00 našeho času třetím tréninkem, od 9:00 je v plánu kvalifikace. Počasí se má večer v Číně zlepšit, na neděli však meteorologové opět předpovídají déšť.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 24 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy