Ecclestone by se na místě Liberty Media zachoval jinak

Bernie Ecclestone se svou manželkou | foto: FIA

Bernie Ecclestone byl poprvé po svém odchodu vyzpovídán ve formálním rozhovoru, který zajistila britská satelitní stanice Sky Sports. Šestaosmdesátiletý Brit se tak více rozpovídal o zákulisí akvizice komerčních práv F1 společností Liberty Media.

Když se americká společnost Liberty Media začala na podzim loňského roku vážněji zajímat o odkoupení komerčních práv Formule 1 od CVC Capital Partners, vše vypadalo, že Bernie Ecclestone bude i nadále vše řídit. V Lednu ale došlo k překvapení, když Liberty Media představilo své vlastní vedení a Ecclestoneovi byla nabídnuta pozice čestného předsedy, kterou 86letý Brit označil za “americký výmysl.”

Noví šéfové F1 (zleva): Sean Bratches , Chase Carey a Ross Brawn | foto: Liberty Media

Ecclestone sice řekl, že se necítí zklamán: “Vůbec ne, vím jak dnešní svět funguje.” Ale sám by se prý zachoval jinak a přišlo by mu rozumné, kdyby s ním alespoň rok spolupracovali.

“Asi ne, já bych je požádal, aby se mnou spolupracovali a pak bychom si řekli, jestli to fungovalo, nebo ne. Na základě toho bych se pak zařídil. Ale všude to funguje jinak, oni pracují hodně v americkém stylu - koupili si auto a chtějí v něm prostě jezdit,” řekl Ecclestone.

“Lidi v tom pořád nemají jasno. Oni prostě řekli a i Chase řekl, že jsem prý neodvedl dobrou práci v posledních třech letech. Já si myslím opak a CVC také. Dokázali jsme zajistit roční příjmy ve výši 1,5 miliardy dolarů, což všem držitelům podílu vydělalo kopu peněz. Kdybych odvedl špatnou práci, tak by se akcie prodávaly za nižší cenu,” pokračoval Brit.

Na otázku, zda ho uvidíme na nějaké velké ceně, i když již není ve vedení, Bernie odpověděl: Pozvali mě na všechny. “Musím vše ještě promyslet, ale třeba na půlce z nich bych se měl objevit.”

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy