Hamilton "žehlí" své výroky ohledně sdílení dat mezi týmovými kolegy

Lewis Hamilton na návštěvě Francie před sezónou 2017 | foto: Lewis Hamilton

Hlavní událostí víkendu, když nepočítáme spekulace ohledně barev jednotlivých monopostů, je jednoznačně komentář Lewise Hamiltona ohledně týmové spolupráce. Trojnásobnému mistru světa se úplně nelíbí, že musí sdílet informace se stájovým kolegou.

Formule 1 je týmovým sportem a jezdci by se měli vždy chovat v nejlepším zájmu stáje. Většinou to funguje, ale jakmile nastane boj o vyšší příčky a mezi jezdci to začne trošku vřít, tak už kamarádské rady z pilotů lezou - lidově řečeno - jak z chlupaté deky.

Hamilton v rámci diskuzního panelu pro sponzora stáje - UBS - jasně řekl, že každý pilot by měl primárně využívat své know-how a sdílení informací, jako jsou například brzdné body, mu nepřijde úplně férové. Tento výrok samozřejmě nenechal internet dlouho chladným a diskuze se začaly naplňovat nejrůznějšími názory.

Lewis Hamilton gratuluje Nicovi Rosbergovi k mistorvskému titulu na pódiu po závodě v Abú Zabí | foto: Mercedes AMG F1 Team

Někteří s Lewisem souhlasí. Jiní to zase svádějí na to, že Hamilton ještě nedokázal skousnout prohru s Rosbergem. Pak jsou tu názory, že se Lewis bojí svého nového kolegy či že se Lewisovi nechtějí dnes sdílet jeho postřehy, jelikož už je ostříleným mazákem, ale za mlada, když byl ještě mladá puška u McLarenu, tak se mu hodily. 

K celé záležitosti se pak na svém twitteru vyjádřil i samotný Hamilton, kde své výroky upřesnil. Prý tím nemyslel nic konkrétního a jen se snažil obecně poukázat na tento nešvar. S týmem ani Bottasem žádný problém nemá.

"Chtěl bych jen ujasnit, že jsem se nesnažil zaútočit na mou stáj. Co se týče sdílení dat, tak se jedná pouze o můj názor na tuto problematiku v našem sportu obecně. Nelíbilo se mi to, již když jsem před 10 lety poprvé nastoupil do F1. Nemám žádný problém se svým týmem ani Bottasem," napsal ve dvou tweetech Hamilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy