McLaren konečně potvrzuje navázání technické spolupráce s BP Castrolem

Jeden z grafických návrhů McLarenu MP4-32 | foto: Sean Bull

McLaren dnes potvrdil to, o čem jsme vás informovali loni v říjnu - výměnu technologického partnera pro oblast paliv a maziv. ExxonMobil, kterého přetáhl Red Bull, nahrazuje společnost Castrol patřící do impéria BP.

"McLaren je potěšen tím, že může potvrdit spojení sil s BP a s Castrolem na poskytování paliv a lubrikačních technologií Formule 1, stejně jako dodávku produktů pro McLaren Automotive - proslulého britského výrobce luxusních a super vozů," uvádí tým ve své zprávě.

BP již spolupracuje s dceřinou společností McLaren Applied Technologies. V F1 bude dodávat škálu výkonnostních maziv pro spalovací motor Hondy, v továrně budou ze zkušeností Castrolu těžit výrobní stroje Mazaku a dynamická stolice pro testování šasi.

"Tato dohoda mezi McLarenem, BP a Castrolem je dohodou mezi značkami, které sdílejí dlouhotrvající a oceňovanou vášeň pro inovace, kterým se všichni věnujeme. Náš tým McLaren - Honda poskytuje Castrolu globální platformu na dodávku pokročilých zákaznických lubrikačních technologii," komentuje Jonathan Neale, provozní ředitel Technologické skupiny McLaren.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy