Ferrari angažuje do své akademie pokračovatele brazilské rodinné tradice

Emerson Fittipaldi vyšle do F1 dalšího člena rodiny | foto: McLaren

Pokud chceme v historii F1 hovořit o skutečně motoristické rodině se vším všudy, musíme zamířit do Brazílie a sklonit se před jménem Fittipaldi. Tahle rodina opravdu naplňuje pravidlo o jablku, které nepadá daleko od stromu.

Wilson Fittipaldi senior se postaral o masivní rozvoj závodů v rodné Brazílii a bez nadsázky jí nerozlučně spjal s Formulí 1. Pomohl mu v tom i jeho mladší syn Emerson dvěma tituly, starší Wilson junior vdechl život brazilskému snu, i když historie Copersucaru-Fittipaldi nebyla tak zářivá, jak si představoval. Do výčtu ještě chybí jeho syn a Emersonův synovec Christian, jehož výsledky ve Formuli 1 nebyly oslnivé, ale jistou stopu po sobě zanechal. Nyní se motorsport chystá už na čtvrtou generaci rodiny Fittipaldi.

Je mu patnáct let a jmenuje se Enzo Fittipaldi. Emersonův mladší vnuk se stejně jako otec vydal do Evropy, kde letos debutoval v šampionátu Ginetta Junior, který umožňuje mladým pilotům poznat většinu britských okruhů, navíc jde o velice vyrovnanou sérii. V barvách týmu Douglas Motorsport absolvoval sezónu na 18. místě se 113 získanými body.

Ashly Gallagher, manažer šampionátu, hodnotil Enza následovně: "Bylo skvělé přivítat mladíka ze stipendijního prostředí do samotného šampionátu. V paddocku se stal nesmírně populárním už při svém debutu a jeho energie i mimo trať byla naprosto úžasná," pochvaluje si vystupování dalšího člena rodiny Fittipaldi Gallagher.

Charles Leclerc při testu Ferrari F14 T ve Fioranu | foto: Scuderia Ferrari

Enzo Fittipaldi není jediným mladíkem, který bude od ledna působit ve Ferrari Driver's Academy. Vedle něj dostane možnost šestnáctiletý Marcus Armstrong z Nového Zélandu, který se příští rok soustředí na Toyota Racing Series. Dalšími třemi piloty FDA jsou mistr GP3 Charles Leclerc, Giuliano Alesi, syn někdejšího pilota F1 Jeana Alesiho, a čínský objev Guan Yu Zhou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy