Sainz: Diváci si neuvědomují, jak je závodění v dešti náročné

Carlos Sainz v deštivé Velké ceně Brazílie 2016 | foto: Red Bull Content Pool

Carlos Sainz se zastává rozhodnutí komisařů zpomalit Velkou cenu Brazílie několika delšími fázemi safety caru a dvěma přerušeními. Závodění za deště je podle něj velmi náročné, což si diváci u televizních obrazovek nedokážou představit.

"Z domova se to velmi jednoduše řekne: 'Ach, ti kluci - proč nezávodí? Tohle už není F1.' Zevnitř je však neuvěřitelné, jak těžké a nebezpečné to bylo," vzpomíná jezdec Toro Rosso na víkendovou grand prix.

"Kimi dostal smyk hned přede mnou, scházelo jen 10 metrů, abych do něj narazil v 300km/h rychlosti. Z 300 na nulu - dokážete si představit sílu takového nárazu!" upozorňuje Sainz.

Zvláště druhé přerušení po delší safety car fázi vedlo k rozladění fanoušků. Komisaři později vysvětlili, že se jen snažili najít lepší okno v předpovědi počasí tak, aby se zbytek velké ceny mohl odjet bez přerušení.

Závodění za deště je podle Sainze mnohem náročnější, než si představují diváci doma | foto: Red Bull Content Pool

Před kritikou je brání také sportovní ředitel Manoru Dave Ryan: "Esteban [Ocon] málem čelně narazil do Kimiho, bylo to velmi těsné. Pokud by k tomu došlo, tak bychom si všichni vyprávěli jiný příběh." Tým má stále čerstvě v mysli mladého jezdce Julese Bianchiho, který havaroval za deště ve Velké ceně Japonska 2014. Na následky nehody později zemřel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy